Zware klap voor OG3NE-Lisa

Een groot verlies voor Lisa Vol, een van de drie OG3NE-zusjes. De zangeres en haar vriend zijn hun geliefde en bijzondere huisdier verloren en dat doet pijn…

Ze deelt een fotocollectie op Instagram van haar overleden baardagaam, die maar drie jaar oud is geworden. In een lang bericht vertelt ze ook nog een keer het unieke verhaal achter hun adoptiebeestje. “3 jaar en 4 dagen geleden redden wij dit veel te kleine dinosaurusje. Vanuit een benauwend mini-hokje en na een aantal gevechten met andere baardagamen (waardoor er wat teentjes misten) kwam Lemon aan in ons veilige huis.”

“Een tijdje later kwamen we erachter dat dit schatje geen mannetje was, zoals de dierenwinkel dit meegaf, maar een vrouwtje”, vervolgt ze haar emotionele bericht. “Het maakte voor ons geen verschil, dus hij/zij, alles werd gebruikt, maar het meeste was het koosnaampje ‘Lemmie’. Dit prikkelige citroentje met het bolle warme buikie hield er van om in slaap te vallen in mijn nek en op Ergin’s schouder of shirt te zitten om mee te kijken tijdens het gamen. ‘s Zomers lag ik op ons balkon met haar te zonnen. We keken samen naar onweersbuien.”

Pijnlijk telefoontje

“Na 2 verhuizingen, katjes die werden toegevoegd aan het gezin, een aantal winterrusten, geweldig leuke ervaringen en afgelopen week wat moeizame dagen, kwam gisteren het vreselijk pijnlijke telefoontje vanuit het Diergeneeskundig Centrum. Ze had een ontwikkelingsstoornis in een deel van haar lichaampje, eentje die ze zelf niet op kon lossen. Het vergde teveel energie, ondanks hulp is ze overleden.”

Het doet Lisa veel verdriet. “Ik mis het allemaal, nu al. De tijd die we met haar hadden was mooi, maar zo veel korter dan gedacht. Er staat nu een leeg terrarium in onze woonkamer. Sprinkhanen vliegen er rond, zonder reden. Rustig en aanhankelijk schatje, ik kan hier niet al onze herinneringen kwijt. Je hebt zoveel meer betekend voor ons dan je ooit kon weten. Lieve, grappige Lemon!”

Het verhaal doet ook veel volgers een traantje wegpinken. Ze reageren massaal op het verdrietige bericht. “Och, sterkte met dit verlies”, schrijft iemand bijvoorbeeld. En dat is de strekking van talloze andere condoleances in de reacties.