Zien: Zorgelijk: Privé-gegevens Bridget Maasland op straat

Bridget Maasland en een aantal andere bekende Nederlanders kunnen binnenkort massaal worden gebeld door hun fans en alle anderen die hen willen spreken. Hun gegevens liggen namelijk op straat door een datalek bij maaltijdbezorger Foodora. Maar Bridget ligt er niet wakker van.

Geen paniek
Persoonlijke gegevens zoals een telefoonnummer en adres zijn zo te vinden op internet sinds er veel data is gelekt bij Foodora. Ook veel bekende Nederlanders bestellen bij de maaltijdbezorger, onderwijs dus Bridget Maasland maar ook Demy de Zeeuw, Ewout Genemans, Martin Garrix en Femke Halsema.

Bridget lijkt niet onder de indruk te zijn van het feit dat haar gegevens nu op straat liggen. In RTL Boulevard zei ze over haar 06-nummer: ,,Die had iedereen al, hoor.” Ook Merel Westrik lijkt de zaak niet zo ernstig te vinden: ,,Ik begrijp dat het om gegevens gaat van een aantal jaar geleden. Ik ben inmiddels flink wat adressen en wachtwoorden verder en ik kook inmiddels ook vaker zelf.”

Oude gegevens
Het Duitse moederbedrijf van Fooddora, Delivery Hero, is en onderzoek gestart naar hoe de gegevens van Foodora konden lekken. ,,We werken nauw samen met onze beveiligings- en privacyteams en de lokale autoriteiten om de oorzaak van dit lek te vinden.” De gelekte gegevens van zo’n 50.000 Nederlanders zijn al wel wat jaren oud, namelijk van tussen juni 2015 en april 2016.