Youp: ‘Ik had mijn verzoek niet aan Femke Halsema moet sturen’

Youp van ‘t Hek snapt ‘als geen ander’ dat hij niet voor publiek zijn Oudejaarsconference mag spelen nu alle winkels, restaurants en theaters dicht moeten, zegt hij zaterdag in zijn column in ‘NRC Handelsblad’. Maar dat ‘prullenpaleis Action’ wel toestemming kreeg om open te blijven, vindt hij onbegrijpelijk.

“Ik heb zelf ook de vraag gesteld of ik open mocht blijven. Voor de oudejaarsconference heb ik publiek nodig en ik had natuurlijk ook die oliedomme Mona Keijzer moeten bellen. In plaats van mijn brave briefje aan de immer principiële burgemeester Femke”, schrijft hij in zijn column, waarmee hij doelt op het telefoontje dat zou hebben plaatsgevonden tussen de baas van Action en een ambtenaar van Economische Zaken.

“Begreep ook dat sommige mensen mijn vraag aan haar vooral arrogant vonden. Ik stelde hem echter niet afgelopen week, maar in de tijd van uitpuilende Ikea’s, overlopende Koopgoten, verstopte Kalverstraten en loeidrukke tuincentra. Mij leek 200 mensen in een zaal met 1700 stoelen niet zo’n probleem. In het licht van al die rookworstenverkopers die wel mochten.”

Lees gauw verder op de volgende pagina.