Wetenschapper: Sta niet op voor ouderen in de bus

Op jonge leeftijd werd me aangeleerd dat ik bij het zien van een oudere man of vrouw in de bus of trein, moest opstaan en mijn zitplaats moest aanbieden. Als volwassene sta ik hier nog steeds volledig achter. Ik leer mijn kinderen dan ook hetzelfde aan. Maar onderzoekers zeggen nu dat je dat nou juist niet zou moeten doen.

Staan is goed voor je.

Er zou geen twijfel moeten bestaan ​​over het aanbieden van je zitplaats in openbaar vervoer aan een oudere, een jong kind of een zwangere vrouw. Ik denk dat deze ongeschreven regel wereldwijd geldt.

Maar Sir Muir Gray, Oxford professor en klinisch adviseur voor de volksgezondheid in Engeland, is het daar niet mee eens.

Professor Gray geeft aan dat ouderen door te staan, juist het type oefening krijgen dat hun lichaam nodig heeft.

“We moeten lichamelijke activiteit naarmate we ouder worden aanmoedigen – en niet aan mensen vertellen om de voetjes omhoog te doen. Koop geen traplift voor je ouders op leeftijd, maar hang een tweede trapleuning op,” vertelde Sir Muir Gray aan The Sun. “En denk twee keer na voordat je opstaat in de bus of trein voor een oudere. Staan is een goede oefening voor ze.”

Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen een gezonder leven zouden kunnen leiden door simpelweg wat meer te bewegen. Sir Muir Gray adviseert ook om oudere familieleden niet te helpen bij het dragen van de boodschappen – ze kunnen de extra oefening goed gebruiken.

Wat vind jij hiervan? Vind je dit een redelijke maatregel? Deel dit artikel en laat ons weten wat je ervan vindt om het probleem onder de aandacht te brengen.