Voetballer verbod van vijf jaar gekregen voor het bijten in het geslachtsdeel van de tegenstander

Een voetballer is geschorst voor een griezelige vechtpartij na de wedstrijd met een van zijn tegenstanders. De vreselijke gebeurtenis vond plaats in november vorig jaar in Oost-Frankrijk na een wedstrijd tussen Terville en Soetrich.Als je zelfs maar een beetje preuts bent, is het waarschijnlijk het beste om te stoppen met lezen.

Na de wedstrijd begon een speler aan beide kanten te vechten, maar een tweede sloot zich aan bij de vechtpartij in een poging om tussenbeiden te komen. Een andere speler was niet zo vriendelijk tegen deze barmhartige Samaritaan, sloot zich aan bij het gevecht en beet uiteindelijk hard in de penis van zijn tegenstander.

De ongewenste beet was zo ernstig dat het slachtoffer 10 hechtingen nodig had en vier dagen vrij moest nemen. Een tuchtcollege werd opgeroepen om de straffen uit te delen die zouden volgen als gevolg van de vechtpartij. De penisbijter is vijf jaar van het spel geschorst.

Emmanuel Saling van het Mosellan Football District zei dat de schuld is gedeeld tussen beide teams.

“De gebeurtenissen vonden na de wedstrijd plaats in de parkeergarage van het stadion. Er was een woordenwisseling, een escalatie en het werd erger”, zei de heer Saling.

“Het is vrij zeldzaam om meerdere jaren sancties uit te delen.”

De tuchtcommissie moest een getuige-deskundige voor de zaak oproepen omdat deze ‘vrij origineel’ was.

De kers op de taart van dit bizarre verhaal is dat de wedstrijd van november eindigde in een 1-1 gelijkspel, wat Terville’s eerste punt van het seizoen zou zijn geweest.

De disciplinaire hoorzitting resulteerde in een boete van Terville voor twee strafpunten en de club heeft de opdracht gekregen een boete van 200 euro te betalen. De club werd berispt omdat ze niet aan hun veiligheidsverplichtingen voldeden, want gastheren en clubfunctionarissen reageerden niet dienovereenkomstig toen de strijd uitbrak