Video: Drill rap ruzie kost 19-jarige jongen het leven na schiet -en steekpartij Pier Scheveningen

Bij een conflict bij de Pier in Scheveningen is gisteravond rond 18.30 uur een zwaargewonde gevallen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later overleden aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 19-jarige jongen uit Rotterdam met de bijnaam Chuchu.

Op meerdere video’s die genomen zijn tijdens het incident is te horen dat er geschoten wordt. Ook gaat er een foto rond van een van de mannen betrokken bij het conflict met een vuurwapen in zijn hand. Naast dat er schoten werden gelost is er ook iemand neergestoken. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond en heeft ter plaatse een spoedoperatie ondergaan. Vervolgens is hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Drill rap

Op het moment van de schiet- en steekpartij waren er veel mensen bij de Pier aanwezig. Op de beelden is dan ook goed de chaos te zien die daarna ontstond. De politie heeft twee verdachten aangehouden, het zou gaan om de rappers RR en TFrazz. Aanleiding van de schiet- en steekpartij zou een drill rap beef zijn tussen de rappers van 73 De Pijp en Blacka 24. De rappers leven al langer in onmin met elkaar, maar gisteren zou er nog eens extra olie op het vuur zijn gegooid toen jongens die horen bij 73 de Pijp rapper Blacka geen hand wilden geven (Te zien in de onderste video). Hierop ontstond later al een vechtpartij waarna vandaag werd afgesproken tot een ontmoeting op de Scheveningse Pier. Deze liep totaal uit de hand. De 19-jarige jongen die Chuchu wordt genoemd zou behoren bij de groep rondom Blacka 24.