Verpleger helpt dementerende oudere met het opnemen van Frank Sinatra Cover, het lied stijgt nu in de hitlijsten.

De 83-jarige Margaret Mackie lijdt aan dementie en woont in een verpleeghuis in Schotland.
Dementie heeft voor iedereen een iets andere uitwerking, die soms van invloed is op het gedrag, het denken en de manier waarop mensen elke dag hun taken uitvoeren. Het kan ook bekend staan als Alzeimer’s, wat een vorm van dementie is.

Het komt veel voor bij senioren boven de 65 jaar en naar schatting hebben wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen dementie.

Maar dementie werkt op een mysterieuze manier, en beïnvloedt iedereen een beetje anders. Margaret Mackie heeft moeite om zich veel dingen te herinneren van alledag, maar ze herinnert zich nog steeds alle teksten van “My Way” van Frank Sinatra, een hitsong uit 1969.

Haar verzorger, Jamie Lee Morley, hoorde haar op een dag meezingen en hield van haar stem. Hij kon zien dat ze echt van zingen hield. Dus besloot hij het liedje samen met haar op te voeren voor het kerstkaraokefeestje van het verzorgingstehuis.

Margaret heeft een prachtige stem, en haar geliefde achtergrondzanger Jamie Lee heeft ook een mooie stem.

Het duet van twee paar was een grote hit! “Haar familie en vrienden waren aanwezig in het publiek om getuige te zijn van dit moment en wat een moment was het. Voor haar om op het podium te staan, op haar leeftijd en zoveel moed te hebben en te vechten en te zingen zo mooi. Het is een moment dat ik nooit zal vergeten.” – Aldus Jaime Morley Hij was zo onder de indruk van haar moed en wilde haar talent wat verder buiten het verpleeghuis brengen, en organiseerde voor haar een opname.

En niet alleen een budget-smartphone versie, maar in een professionele opnamestudio in de buurt van Edinburgh genaamd Sound Sound. Ze hadden al het mooie spul dat ze nodig hadden om samen een foutloze plaat op te nemen.

Hij heeft hun opname geüpload naar iTunes en keek hoe ze snel de hitlijsten van de Top 40 van meest populaire nummers in het Verenigd Koninkrijk beklommen. In minder dan een week tijd gingen ze helemaal naar #8. Ze zijn sindsdien gedaald naar #33, maar hey, dat is de popmuziekindustrie, toch? Ze hebben nog steeds artiesten als Lizzo, Ariana Grande en Sam Smith, wat zeker meer is dan de meesten kunnen zeggen!

Dit is zo’n ongelooflijke prestatie voor een 83-jarige vrouw, en hoe verbazend dat ze zo laat in haar leven een droom kan najagen.

Het bewijs dat het nooit te laat is, en je kunt echt alles doen wat je maar wilt! Jamie Lee en Margaret hadden zich verbonden met hun liefde voor muziek terwijl hij voor haar zorgde in het verpleeghuis, dus het moet ongelooflijk zijn voor hem om haar te helpen en haar zo te zien stralen.

Duizenden mensen over de hele wereld hebben nu hun lied gehoord en de uitstroom van liefde en steun zal tranen in je ogen brengen, net als hun mooie verhaal!

Het verhaal van Margaret en Jamie Lee heeft meer bewustzijn gebracht voor dementie, en heeft ook de dromen van Margaret tot leven gebracht.