Verloren poes teruggevonden met paars gekleurde pootjes – dierenrechtenorganisatie waarschuwt

Toen een dierenasiel uit Florida een poes verzorgde wiens pootjes paars waren gekleurd, gingen ze van het slechtste uit. De kleur bewijst de bizarre reden waar de poes aan blootgesteld werd.

In de lente van 2017 kreeg de organisatie in Florida, een straatkat binnen die er helemaal anders uit zag dan de meeste andere wilde poezen.

Deze poes zag er gezond uit, maar het enige wat niet juist was, waren zijn paarsgekleurde pootjes.

Katten die met honden vechten

Megan Sorbara, de coördinatrice van het dierenasiel vreesde het ergste. Gekleurde pootjes betekent meestal dat de kat betrokken was bij een hondengevecht waar geld werd op ingezet.

“Bij hondengevechten worden stiften gebruikt om de witte pootjes van poezen te kleuren, zodat ze weten welke poes eerst sterft. Ze hebben allemaal een andere “kleurcode”, en worden daarna tussen een groep agressieve honden gegooid, terwijl de zieke barbaren toekijken,” legt Megan Sorbara uit.

Being in animal rescue, you hear and read about a lot of terrible things being done to poor innocent animals. And then…

Geplaatst door Naples Cat Alliance op Maandag 15 mei 2017

Hoe de poes erin geslaagd was om te ontsnappen blijft een raadsel voor de organisatie. Ze vroegen zich af of iemand misschien vergeten was een deur te sluiten, of dat de poes misschien ’s nachts is weggevlucht.

Kat geadopteerd

Hoe de kat erin is geslaagd om te ontsnappen, zullen ze nooit weten. Maar wat ze ook heeft meegemaakt, het was een sociale en lieve poes, vertelt Megan in een interview aan The Dodo.

Er werden foto’s geplaatst van “Mr. Purple” en zijn verhaal werd verteld. Het duurde niet lang voor iemand de lieve poes wilde adopteren.

Deel dit a.u.b., zodat mensen weten dat dit soort dingen bestaan.