Slachtoffer verkeersruzie Utrecht kon niet bewegen of praten: ‘Ik kon helemaal niks’

Hij is half verlamd, blind aan één oog en loopt noodgedwongen met een wandelstok. Een 22-jarige man raakte afgelopen juni zwaargewond bij een uit de hand gelopen verkeersruzie aan de Kanaalstraat in Utrecht. Hij deed zijn verhaal bij Opsporing Verzocht.

Het slachtoffer kreeg het in de nacht van zaterdag op zondag 14 juni aan de stok met de bestuurder van een andere auto die midden op de weg stilstond. “Hij blokkeerde de weg en ging niet aan de kant. Ik ben uitgestapt en vroeg hem: ‘Waarom doe je zo?’ Hij begon me toen uit te schelden.”

Massale vechtpartij

Het akkefietje trok de aandacht van verschillende mensen in de straat. Zij begonnen zich met de ruzie te bemoeien en er ontstond een massale vechtpartij.

Tijdens die vechtpartij nam iemand plaats in de auto van de 22-jarige man. “Hij reed ermee weg, want mijn sleutel zat nog in het contact. Ik ben erachteraan gerend en heb het portier vastgepakt.”

De auto ging er met hoge snelheid vandoor en remde toen plotseling. Daardoor werd het slachtoffer met hoge snelheid tegen een fietsenrek langs de kant van de weg gelanceerd. Zijn verwondingen waren zeer ernstig. Alleen al in zijn gezicht had hij 33 breuken opgelopen.

Alweer geopereerd

De man lag 19 dagen in coma. “Toen ik weer bijkwam, kon ik niet praten en niet bewegen. Ik kon niet eten, ik kon helemaal niks”, vertelt de man.

Nu, drie maanden later, is hij nog steeds zwaar gehavend. Hij kampt met geheugenverlies en kan alleen kleine stukjes lopen. Zijn toekomst is hoogst onzeker, op één ding na. “Binnenkort moet ik weer geopereerd worden.”

Het Openbaar Ministerie heeft 7500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De man die ervandoor ging in de auto van het slachtoffer is een man van naar schatting 26 jaar. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, een stevig postuur en droeg op de avond van het incident een zwart T-shirt. Verder had hij een zwarte baard en zijn zwarte haar zat naar achteren gekamd.

Bekijk hier beelden van de verkeersruzie: