RVD bevestigt inbraak in Italiaanse vakantievilla koninklijke familie

De koninklijke familie heeft recent te maken gehad met een inbraak in hun vakantiehuis in Tavarnelle, Toscane. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst naar aanleiding van berichtgeving in Italiaanse media. Tijdens de inbraak was het koninklijke gezin niet in de villa aanwezig.

De RVD wil verder geen details vrijgeven, maar volgens de Italiaanse krant La Nazione kwamen de dieven het landgoed binnen door over een hek te klimmen en daarna een deur te forceren. Kort daarna zouden ze een terreinwagen van de Oranjes hebben gebruikt om te vluchten. Die wagen is later door de Italiaanse politie teruggevonden. Er zou vorige week in de nacht van zaterdag op zondag niks waardevols buit zijn gemaakt.

Het huis met de naam Rocco dei Draconi in Toscane kwam in 1975 in het bezit van prinses Beatrix. Het kreeg die naam als knipoog naar Drakensteyn, het kasteel van Beatrix nabij Lage Vuursche. Nu is Rocco dei Draconi van koning Willem-Alexander, prins Constantijn en Luana en Zaria, de dochters van de overleden prins Friso.

De Oranjes zijn momenteel nog aan het werk. Volgende week vrijdag begint van de vakantie van koning Willem-Alexander en zijn gezin, na de traditionele zomerfotosessie.


Beatrix in het Toscaanse vakantieverblijf, in 2011. © ANP


Koningin Beatrix met Amalia tijdens een fotosessie in Tavarnelle, op 6 juli 2006. © EPA