Prematuurtje Jorgito, weegt slechts 580 gram, maar heeft toch COVID-19 verslagen – fantastisch!

Hij werd geboren toen zijn mama in haar 23ste week zwangerschap was, en woog slechts 580 gram. Maar Jorgito is een kampioen, hij werd te vroeg geboren en liep het coronavirus op. Maar intussen heeft hij het verslagen! Na een maand aan een ademhalingsmachine mocht hij eindelijk terug naar mama.

Lissa had een ingewikkelde zwangerschap. Ze leed aan hevige pre-eclampsie en het Hellp syndroom. Op 15 juni, na 23 weken zwangerschap, beval ze.

Haar klein zoontje werd geboren met iets meer dan een halve kilo, en liep meteen het coronavirus op. Maar de kleine Jorgito was klaar om het gevecht tegen coronavirus te winnen. Dat meldt de Peruaanse Gezondheidszorg.

Het kindje werd meteen opgenomen in het ziekenhuis. Intussen werd ook de moeder in isolatie geplaatst in hetzelfde ziekenhuis.

Jorgito es un encantador bebé que nació el pasado 15 de junio, con tan solo 580 gramos, el peso más bajo de un recién…

Geplaatst door Seguro Social de Salud del Perú – EsSalud op Vrijdag 17 juli 2020

“We kwamen toe in het ziekenhuis, God heeft ons geholpen, we kregen hulp van de engelen, ze hebben mijn baby in leven gehouden. Het zag er eerst niet goed uit maar tot vandaag hebben we hard gevochten met alle dokters van de intensieve zorgen. Voor mijn baby is het zijn tweede familie, hij is als een zoon voor hen. Het geeft me zekerheid dat ze voor hem zorgen. Ik kan met een kalm hart het ziekenhuis verlaten en ben blij om hem te zien na 30 dagen wetende dat hij in goede handen is,” zegt de moeder.

Na die zware maand aan de ademhalingsmachine, is Lilly eindelijk herenigd met haar kleine zoontje, die intussen al bijna 1 kilo weegt! Zowel moeder als zoon zijn goed hersteld van COVID-19!

Wat ben ik blij dat ze het goed maken. Jorjito had een zware start in het leven, dus deel gerust dit verhaal en wens hen het allerbeste!