Popeye’ bodybuilder verwijderd 1,5 kilo dode spieren na het injecteren van zijn biceps.

Een ex-soldaat die de bijnaam ‘Popeye’ verdiende nadat hij zijn armen met geleiachtige injecties had geïnjecteerd om uitpuilende biceps te creëren, heeft een operatie moeten ondergaan om zijn leven te redden. Kirill Tereshin, 23 jaar, werd gewaarschuwd dat hij kon sterven of dat hij zijn beide armen moest laten amputeren vanwege de artificiële biceps die hij had gecreëerd. De chirurgen van de Eerste Medische Universiteit van de Staat van Moskou in de Russische hoofdstad zeiden dat zij 1,5 kilo aan dode spier en drie liter petroleumgelei hadden verwijderd die zich in een stevige knobbel hadden gevormd. En hoofdchirurg Dmitry Melnikov zei dat zijn team slechts een kwart van de weg door de enorme operatie had afgelegd.

Er zullen nog minstens drie operaties nodig zijn om alle vaseline-achtige gelei uit Kirill’s armen te verwijderen, zei Dr. Melnikov. De bodybuilder – die wereldwijde bekendheid kreeg voor zijn neppe uitpuilende biceps – werd overgehaald om een dringende behandeling te ondergaan door Alana Mamaeva, 32, een vooraanstaand campagnevoerder voor slachtoffers van mislukte plastische chirurgie. Ze liet een video zien waarin Kirill na zijn eerste operatie verwoed vroeg aan de chirurg: ‘Hoeveel spieren heb ik verloren?

De chirurg zei: ‘Het probleem is dat dit de vaseline is. Je hebt dit zo grondig ingespoten, dat het zich in de spier verspreidde en het doodde. Het was toch al dood. Hij voegde eraan toe: ‘We hebben 25% van het herstelwerk gedaan’. Kirill heeft te horen gekregen dat hij armbewegingen zal hebben, maar de spieren in zijn armen zullen afnemen. Alana, die heeft geholpen om geld in te zamelen voor zijn operatie, zei: ‘We gaan proberen deze jongeman te helpen. Voormalig dienstplichtige Kirill vertelde haar voor de operatie: “Ik ben klaar, ik ben niet bang. Dr. Melnikov vertelde zijn patiënt: ‘Petroleumgelei verzadigt de spieren, onder de huidweefsels en de huid zelf. Dat moet allemaal worden verwijderd, maar we moeten de ader, de zenuwen en andere functies van het ledemaat zien te behouden.

Hij voegde eraan toe: ‘Petroleum gelei is niet ontworpen voor injectie, alleen voor uitwendige toepassing. Kirill injecteerde ongeveer drie liter in elke arm. Het verzadigde het spierweefsel, blokkeerde de doorbloeding en als gevolg daarvan sterft het weefsel af en wordt het vervangen door een litteken dat zo taai is als een boom. Hij zei dat de implantaten hem ‘hoge koorts, sterke pijn en zwakte’ veroorzaakten. Kirill had ‘geluk’ dat de schade alleen in zijn ledematen was gebleven en zich niet had verspreid naar de rest van zijn lichaam, zei de chirurg. Dr. Melnikov voegde eraan toe: ‘Petroleumgelei tast het hele lichaam aan, met name de nieren.

Ik denk dat Kirill zich niet volledig bewust was van de gevolgen van wat hij had gedaan. In Rusland is de plastische chirurgie, waarbij vaseline onder het huidoppervlak wordt geïnjecteerd, in opkomst, vooral bij mensen die op zoek zijn naar ‘vullers’. De chirurg zei dat hij eerder patiënten had gezien die de gevaarlijke stof in hun borsten, billen en gezichten hadden laten injecteren.