Politiepaard houdt van zijn ochtendthee – weigert wakker te worden en te gaan werken zonder

Zelfs als je bijna niets weet over paarden, weet je waarschijnlijk wat ze eten. Hooi, gras, wortels, appels en klontjes suiker worden allemaal gebruikt als onderdeel van hun dieet. Maar hoe zit het met een kopje thee met twee klontjes suiker?

Een paard in Liverpool, Groot-Brittannië, verwierf een reputatie voor een fumy ritueel: zijn ochtendorde van thee. Kijk, iedereen weet dat opstaan en elke ochtend opstaan een uitdaging kan zijn. Soms, wil je gewoon in je bed liggen – of stal, zoals het geval is. Voor sommigen van ons ligt het antwoord in een dampende kop koffie.

Het 20-jarige politiepaard weigert zijn dagelijkse taken te beginnen, tenzij hij een kopje thee krijgt. Maar niet zomaar een kopje. Hij wil een kopje zwarte thee met magere melk en twee klontjes suiker.

“Jake is een van de 12 paarden die we op stal hebben die met ons samenwerken,” zei Merseyside Police Mounted Section manager en trainer, Lindsey Gaven. “Ik zou Jake zeker beschrijven als een paard met veel karakter. We hebben allemaal zijn theevolgorde geleerd – hij zal één suiker verwerken, maar is zeker gelukkiger als je je herinnert dat je hem er twee moet geven. Als je aan de kant van de stal staat en hij ziet je met een mok in je hand, kun je garanderen dat hij doordraaft om te proberen een slurp te stelen.”

Dus hoe is Jake’s liefde voor zijn ochtendbrouwsel begonnen?
Het begon allemaal toen zijn trainers hem meenamen voor een ochtendritje en met een beker in één hand op het terrein aankwamen. Jake merkte dat ze genoten van hun ochtendbeker van Joe en begon zelf te proeven.

Maar geloof het of niet, Jake is niet het enige paard dat aandacht heeft gekregen voor zijn liefde voor thee. In feite hield een 10-jarige ruin genaamd Sydney in Norfolk zo veel van thee dat hij een hoogst ongebruikelijk geschenk kreeg.

“Ik heb al eerder gezien dat paarden thee drinken, maar nog nooit met Sydney’s brandend verlangen,” zei zijn eigenaar, Nikkie Wheetman. “Elke keer als er een dienblad met thee in de buurt is, is de blik op zijn gezicht hilarisch. Als wij het hebben, wil hij het ook.”

Het is niet verrassend dat zowel Jake als Sydney uit het Verenigd Koninkrijk komen.
Daar verslaat thee de koffie als de favoriete ochtenddrank. Net als Jake, werd Sydney verslaafd nadat hij een kopje van een hoefsmid had gestolen. Nadat zijn obsessie zich had ontwikkeld, werd hij bij lokale paardenshows bekend als de ruin die zijn thee moest drinken.

“De mensenmassa’s bewonderen het als café-eigenaren een kopje thee brengen voor Sydney als hij in de rij staat,” zei Wheetman. Nadat Sydney viraal ging, beloofde Tetley Tea om hem voor de rest van zijn leven van zijn favoriete drankje te voorzien. Gezien het feit dat paarden tot 30 jaar kunnen leven, sturen ze hem misschien voor een lange tijd thee.

Wat Jake betreft, hij gaat volgend jaar met pensioen bij de politie. Hopelijk, wat zijn pensioenplannen ook zijn, is er veel tijd om thee te drinken.