Politie grijpt in bij illegaal feest in Maasdijk, zo’n 70 jongeren aanwezig in bedrijfspand

De politie heeft vannacht ingegrepen tijdens een illegaal feest in Maasdijk. In een bedrijfspand aan het Honderdland bleken zo’n zeventig feestende jongeren aanwezig te zijn. Van 1,5 meter afstand houden was volgens de politie geen sprake.

De agenten kwamen het feest op het spoor na een melding van geluidsoverlast. Uiteindelijk bleken er tientallen jongeren aanwezig. Het feest is volgens de politie meteen beëindigd. Iedereen die bij het feest aanwezig was, heeft een bekeuring gekregen, aldus de politie.

Extra controles
De burgemeester van de gemeente Westland laat weten het incident te betreuren. Bouke Arends: ,,Het is jammer dat er nog steeds jongeren zijn die denken dat de coronamaatregelen niet voor hen gelden. Tegen hen zou ik willen zeggen: het gaat niet alleen om jou, het gaat om je ouders, je opa en oma. Om het virus onder controle te krijgen moeten we echt samenwerken. Het is voor nu balen, maar die feestjes zijn echt weer mogelijk als het coronavirus onder controle is.” De politie en boa’s voeren volgens de burgemeester al weken extra controles uit op bedrijventerreinen om dit soort illegale samenkomsten op te sporen.

Lees gauw verder op de volgende pagina.