Politie beëindigt illegaal feest, feestgangers proberen daarna terug naar feest te keren

De politie heeft een illegaal feest moeten beëindigen in Utrecht. In een werfkelder aan de Oudegracht stond in de nacht van vrijdag op zaterdag een groep van vijftig mensen te feesten. Een deel van de aanwezigen kreeg een boete.

De mensen de die politie wisten te ontvluchten, probeerden later in de nacht nog terug te gaan naar het feest. De politie heeft hen toen alsnog aangehouden.

Melding illegaal feest

De politie kreeg rond 01.10 uur een melding binnen dat er een feest gaande was in de binnenstad. Agenten gingen ter plaatse en troffen een groep van ongeveer 50 mensen aan die aan het feesten waren. De coronaregels werden op het illegale feest niet nageleefd.

De feestgangers volgden de aanwijzingen van de agenten niet op. „Bij het zien van ons wilden een aantal personen meteen het pand verlaten. Wij gaven aan dat iedereen moest wachten, maar hier werd geen gehoord aan gegeven”, zo schrijft de politie op Facebook. Dat leidde tot een grimmige sfeer richting de politie. Uiteindelijk moesten de agenten zelfs de wapenstok gebruiken.

Bekeuringen

„Hierna keerde de rust terug en kon iedere feestganger één voor één het pand verlaten met een bekeuring op zak”, aldus de politie. In totaal hebben 28 mensen een bekeuring gekregen die aanwezig waren op het illegale feest.
Een deel van de feestgangers wist weg te komen. Maar die mensen probeerden later in de nacht weer terug te gaan naar het illegale feest. Dat was geen succes, want hierop werden zij alsnog aangehouden.

„Rond 02.20 uur kregen we de melding dat het eerder ‘ontsnapte’ groepje weer onderweg was richting de Oudegracht. Er werd besloten om het groepje in te sluiten en te vorderen de stad te verlaten. In eerste instantie vertrokken zij richting het station, maar besloten later om toch niet weg te gaan. Daarop hebben wij de hele groep aangehouden voor niet voldoen op bevel van vordering.”

Het gaat om 12 mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar uit onder meer Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Dordrecht, Roosendaal en Amstelveen. Nadat ze een boete hadden gekregen, werden ze weer vrijgelaten.

‘Onbegrijpelijk’

De politie Utrecht-Stad betreurt de situatie rondom het illegale feest: „Wij vinden het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niets van de noodzakelijke maatregelen aantrekken.” Ook het feit dat ze soms zelfs geweld moeten gebruiken om bij dit soort incidenten op te kunnen treden, noemt de politie onbegrijpelijk. „Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen, maar op deze manier wordt dat wel heel lastig.”