‘Pinokkio jongen’ bespot voor zijn neus: maar zie hem 3 jaar later na zijn operatie

Stel je voor dat we zouden kunnen leren om de schoonheid van elkaars verschillen te accepteren en te zien, in plaats van uit te kiezen en de spot te drijven met degenen die er een beetje anders uitzien.

Ik denk dat dit de wereld een betere plek zou maken om te leven.

Het goede is dat het mogelijk is om onze houding en de stereotypen die mensen die er niet als de norm uitzien te veranderen.

Hopelijk kan het verhaal van de kleine Ollie velen inspireren om te proberen onze wereld een betere plek te maken, een kleine stap tegelijk.

Amy Poole ontving schokkend nieuws tijdens haar tweede zwangerschap. Al bij de echografie zag Amy’s dokter iets ongewoons op het gezicht van het jongetje.

Tijdens de 20 weken durende scan zag de dokter dat Amy’s zoon ongecontroleerd zacht weefsel rond zijn neus had groeien.

Amy wist dat haar zoon er niet uit zou zien als andere kinderen, maar toch kon niets haar voorbereiden op de schok die de verloskamer in februari 2014 zou overwinnen.

Ook al had ze de echografie intensief bestudeerd, toch was Amy verbaasd toen haar zoon ter wereld kwam in het University Hospital van Wales.

“Toen ze hem aan mij overhandigden en ik hem voor het eerst vasthield, was ik zo overweldigd dat ik nauwelijks kon spreken,” vertelde ze de Daily Mail in 2015.

De jongen, die Ollie werd genoemd, werd geboren met een aandoening die “encephalocele” heet. Een scheur in zijn schedel had ervoor gezorgd dat zijn hersenen door een gat in zijn hoofd en door zijn neus groeiden.

De aandoening is uiterst zeldzaam, slechts 1 op de 10.000 kinderen in de Verenigde Staten wordt elk jaar met deze afwijking geboren.

Ondanks zijn ongewone uiterlijk, deed Amy wat elke moeder zou doen – ze hield onvoorwaardelijk van haar zoon.

Het maakte geen verschil wat mensen, familie of vrienden zeiden of welke obstakels in haar weg zouden komen: Amy was vastbesloten om haar zoon boven alles te plaatsen.

Maar het was geen gemakkelijke rit voor Amy of Ollie.

Mensen staren naar de kleine jongen en noemen hem lelijk. Dat heeft mama Amy’s hart meerdere keren gebroken dan ze kan tellen.

Er is één opmerking in het bijzonder die ze nooit zal vergeten. Een vreemdeling vertelde haar dat haar zoon dood geboren had moeten worden.

“Voor mij is Ollie perfect. Hij is mijn kleine Pinokkio en ik kan niet trotser op hem zijn”, zegt Amy.

Gelukkig heeft Ollie steun gekregen van velen, zowel binnen zijn familie als van goedhartige mensen.

De meeste mensen beseffen dat hij net als elke jongen is, alleen met een grotere neus.

Met zijn sprankelende persoonlijkheid is grote zus Annabelle zelfs een beetje jaloers op haar broer.

“Hij en Annabelle zijn beste vrienden. Ze zijn altijd aan het spelen. Annabelle is jaloers dat Ollie zoveel aandacht krijgt,” legt Amy uit.

Onlangs heeft Ollie ook verschillende operaties en chirurgische ingrepen ondergaan.

Eerst aarzelde mama Amy om haar jongen te laten opereren, maar de artsen zeiden dat hij gevaar liep voor infecties zoals meningitis.

Alle operaties zijn goed verlopen, dankzij een aantal ongelooflijk bekwame chirurgen. Vandaag, op 3-jarige leeftijd, doet kleine Ollie het goed.

Amy heeft ook een boodschap voor iedereen die commentaar geeft op het uiterlijk van haar zoon:

“Ik wil niet dat andere kinderen het soort commentaar krijgen dat Ollie heeft en ik denk dat de beste manier om dit te bestrijden is door mensen op te voeden. Ik heb liever dat mensen vragen waarom Ollie er zo uitziet, in plaats van me te vertellen dat hij lelijk is of dat hij wijst en staart.

Wat een mooie familie, met grote waarden en kracht ondanks wrede opmerkingen en blikken!

Zorg ervoor dat je dit deelt als je denkt dat Ollie een superleuke kerel is, net zoals hij is!