Pathé-Klantenservice heeft een prachtige reactie op boze Jan!

Pathé zal in het vervolg géén films meer draaien waar Zwarte Pieten in voorkomen. Dat liet de bioscoopketen gisteren weten. Veel boze en lovende reacties natuurlijk op social media van voor- en tegenhangers. Het AD laat weten dat dit vermoedelijk komt door meerdere racistische uitspraken op social media onder bepaalde trailers van films. De keten liet het volgende weten: “En naar aanleiding van een aantal racistische opmerkingen onder een trailer van zaterdag: wij tolereren geen racisme. Je mag op social media je mening delen, maar doe je dat op onze pagina’s, dan verwachten we dat je dit met respect doet.”

Ketie van Pathé heeft een heerlijk antwoord op Jan!

Ook op Twitter laten Nederlanders natuurlijk van zich horen. Een Twitteraar laat weten blij te zijn met deze beslissing. Maar ene Jan kan zich hier niet helemaal in vinden. Vandaar dat hij aangeeft dat Euroscoop ook een prima filmzaal is. Maar hij heeft even gemist dat Euroscoop Nederland én België vorig jaar volledig zijn overgenomen door zijn oudere broer:

Overname

Het bedrijf heeft op 14 november 2019 bekend gemaakt de bioscopen van Euroscoop over te nemen. De bioscopen van Euroscoop in België zullen bij Pathé België gevoegd worden. Euroscoop Maastricht heeft in maart 2020 haar deuren definitief gesloten, dit vanwege krapte op de bioscoopmarkt in Maastricht volgens het bedrijf. De bioscopen van Euroscoop zouden in eerste instantie verder gaan onder hun eigen naam en beleid, echter kondigde de keten op 18 juni 2020 aan haar Euroscoop merk te laten verdwijnen en enkel met hun eigen naam door te gaan.