Oeps: worden de Wie is de Mol?-kandidaten op deze foto verklapt?

Tien oud-kandidaten gaan vanaf zaterdag opnieuw op zoek naar de saboteur in de speciale jubileumreeks van ‘Wie is de Mol?’ Welke BN’ers op herkansing gaan, blijft tot de uitzending geheim. Voor het extra seizoen, ter ere van het 20-jarig bestaan, heeft AVROTROS de deelnemers voor het eerst niet van tevoren bekendgemaakt.

Of toch wel? Vandaag publiceert de zender een foto van alle oud-mollen. Kees Tol, Yvon Jaspers, Thomas Cammaert… Ze zijn allemaal van de partij. Het lijkt sprekend op dé kandidatenfoto die normaal gesproken naar buiten wordt gebracht. Maar omdat ‘niets is wat het lijkt’ in dit speciale seizoen, valt er nog niks met zekerheid te zeggen.

Wel verschenen in aanloop naar de eerste aflevering anonieme interviews met de kandidaten. Op basis van de hints daaruit speculeerden de ‘molloten’ er op social media op los. Zo werden de namen van onder anderen Ron Boszhard, Nikkie de Jager, Tygo Gernandt, Ellie Lust en Horace Cohen veel genoemd.

Het jubileumseizoen werd voor de coronacrisis al opgenomen in Toscane. Rik van de Westelaken is wederom de presentator van dienst. Ook tijdens de extra reeks kunnen kijkers na de uitzendingen op NPO 1 zappen naar het napraatprogramma Moltalk op NPO 3. Duo Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg nemen daarin live de opdrachten, complotten en theorieën met verschillende oud-deelnemers door.

Nieuw dit jaar is een napraatprogramma met Lavezzi Rutjes. Hij is het 7-jarige zoontje van oud-voetballer Nathan Rutjes, die vorig seizoen meedeed aan het populaire programma. Hij schopte het tot de finale. Lavezzi bespreekt in de nieuwe AVROTROS-jeugdserie Mollenstreken elke zondagavond de aflevering van de avond ervoor.

Dankzij het extra jubileumseizoen is Wie is de Mol? voor het eerste twee keer in een jaar te zien. Het volgende reguliere seizoen zou begin volgend jaar van start moeten gaan, al loopt dit vanwege de coronacrisis mogelijk vertraging op omdat de opnames nog niet begonnen zouden zijn.