Na 20 kerstmissen alleen huilt oudere man zich uit wegens feestelijke verrassing

Kerstmis is een tijd om je te verheugen met als reden het winterseizoen, lekker knus, omringd door familie en vrienden, eten en festiviteiten. Maar voor sommigen kan Kerstmis in plaats daarvan een nogal blauwe en trieste tijd van het jaar zijn. De 78-jarige Terrence of Greater Manchester is al 20 jaar alleen op kerstdag. Het is al moeilijk genoeg om alleen een ouderejaars te zijn, maar het is nog ruwer tijdens de feestdagen.

Vroeger bracht hij tijd door in het huis van zijn moeder voor de feestdagen, met een kussensloop vol met ingepakte cadeaus zoals de kerstman en zijn zak vol met lekkers.

Maar nu is hij helemaal alleen. “Op een dag zal ik nooit vergeten dat ze tegen me zei: “Zonder jou zou ik geen cadeautjes voor Kerstmis hebben, toch? En daar denk ik nu vaak aan. Weet je, mensen krijgen nu in hun eentje geen cadeautjes van mensen.” Toen BBC Breakfast verslaggever Dan Walker ging zitten en Terrence interviewde over de hartverscheurende eenzaamheid die zijn leven jarenlang heeft gesluierd, waren de kijkers stomverbaasd dat Terrence zo lang alleen was geweest en vooral op eerste kerstdag. Ook Dan was zichtbaar van streek over Terrence’s situatie.

Het zo lang alleen zijn heeft geleid tot een depressie voor Terrence, wat het verdriet dat hij tijdens de vakantie ervaart alleen maar verergert.

“Ik denk altijd zo, tenzij je er niet echt geweest bent, weet je niet hoe het is. Ik wist niet hoe het was om een depressie te hebben, totdat ik het kreeg.”
Dus ging Dan samen met studenten van Oldham College een sierlijk versierde kerstboom aanbieden aan een geschrokken Terrence. Hij keek met stomheid geslagen toe hoe een diverse groep studenten de kerstboom voor hem versierde.

Gelukkig zag Dan hoeveel pijn Terrence had en stapte hij in om te helpen. Als iedereen dit vakantieseizoen bij eenzame senioren zou aankloppen en wat tijd met hen zou doorbrengen, zou dat hun dag zo opfleuren. Misschien een idee om dit volgend jaar te doen en/of om elkaar aan te sporen.

Kijk hoeveel deze feestelijke verrassing voor Terrence betekende in de video hieronder.