Na 15 slopende maanden verslaat 2-jarige Molly kanker in het 4e stadium

Volgens de Mayo Clinic is neuroblastoom een ​​kanker die vaak kinderen onder de vijf jaar treft. Het is het resultaat van ‘onvolgroeide zenuwcellen’ en kan zich in verschillende delen van het lichaam ontwikkelen, maar wordt meestal in de buurt van de bijnieren gevonden.

De behandeling kan doorgaans bestaan ​​uit chirurgie, chemotherapie, bestraling, beenmergtransplantatie of immunotherapie. De behandeling van een patiënt is afhankelijk van het stadium van zijn neuroblastoom. Het overlevingspercentage na vijf jaar, dat afhangt van de risicofactor van een kind, varieert, maar is doorgaans hoger dan 50%.

Maar laat u niet misleiden door die statistiek, neuroblastoom kan een moeilijke kanker zijn om te behandelen, vooral wanneer bij het kind de diagnose stadium 4 wordt gesteld.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

Molly Hughes, 21 maanden oud, werd in 2017 gediagnosticeerd met stadium 4 neuroblastoom. Haar moeder, Chelsea Hughes, vertelde CNN dat de kanker zich over een groot deel van het lichaam van haar dochter had verspreid.

Om de ziekte te bestrijden, moest Molly intensief worden behandeld. In de loop van 15 maanden bracht het kleine meisje in totaal 130 dagen door in het ziekenhuis waar ze chemotherapie, stamceltransplantaties, operaties, bestraling en immunotherapie kreeg.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

“We zijn gewoon dankbaar dat ze al die behandelingen heeft doorstaan,” zei Chelsea. “Het was zwaar. Ze werd heel erg ziek. De behandelingen zijn zo hard voor het lichaam van [kinderen]. ”
Chelsea vertelde CNN ook dat een van Molly’s behandelingen daadwerkelijk gehoorverlies veroorzaakte en dat de 21-maanden oude baby nu hoortoestellen moet dragen.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

Na vijf slopende chemotherapiebeurten kreeg Chelsea een belangrijk telefoontje. ‘Ik viel een beetje op de grond nadat ik de telefoon had uitgezet en ik omhelsde haar vijf minuten,’ zei ze tegen WKBO.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

Ter ere van Molly’s goede nieuws plant haar familie een uitstapje naar het strand. Tijdens haar behandeling was het voor Molly moeilijk om in bad te gaan of in het water te spelen, iets wat ze graag deed, vanwege het infuus in haar borst.
Nu mag ze zoveel spetteren als ze wil.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

Terwijl Molly’s familie extatisch is over haar kwijtschelding, vertelde Chelsea op Facebook dat ze nog steeds gebeden nodig hebben.
“Neuroblastoom heeft een hoog risico op terugval, dus begon ze gisteren met een proefmedicijn dat terugval helpt voorkomen, en ze zal dit twee jaar slikken en elke drie maanden scans ondergaan”, vertelde ze aan PEOPLE.


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

Chelsea vervolgt:
“Veel mensen zeggen dat ze‘ kankervrij ’is, maar ze is technisch gezien vijf jaar niet kankervrij, maar ze is in remissie en haar scans vertoonden geen tekenen van ziekte.”


Bron: Chelsea Hughes/Facebook

In een van de laatste updates van de familie kondigde Molly’s moeder aan dat haar dochter het nog steeds goed doet.

”Deze kleine stinkende tumormarkers waren normaal !! ???? ”, schreef Chelsea op haar Facebook-pagina en plaatste een foto van haar lachende en mooie dochter.
(Bron: Newsner)