Moeder laat haar baby van 2 weken oud verhongeren – dan wordt er plotseling op de deur geklopt

Het is altijd erg schokkend om te lezen over ouders die hun kinderen verwaarlozen en mishandelen. Dit verhaal is zowel verontrustend als ontroerend. Dit verhaal speelt zich af in het westen van India, waar een baby van twee weken werd achtergelaten door haar ouders – vanwege een zeldzame huidziekte. Ze stopten haar te voeden en ze hongerden het kind langzaam uit. Toen deed haar grootvader iets heel belangrijks.

Het kleine meisje werd geboren in de 24e week van de zwangerschap. Hoewel ze erg prematuur was, overleefde ze de geboorte. Maar haar ouders wilden de baby niet houden – vanwege haar huid.

Het meisje had een zeer gerimpelde huid veroorzaakt door een chromosomale abnormaliteit. Volgens de grootvader van het meisje, Dilip Dode, schaamden de ouders zich zo dat ze ervoor kozen haar te dumpen – slechts twee weken oud.

Mensen in de buurt van het gezin reageerden raar toen ze de baby zagen. Sterker nog, veel mensen zeiden vreselijke dingen over het kleine meisje.

Voor de ouders Mamata en Ajay Dode werd het te veel. Ze konden niet omgaan met het feit dat hun dochter er anders uitzag. Dus deden ze het ondenkbare – ze stopten haar te voeden. Haar leven werd in groot gevaar gebracht.

Haar grootvader Dilip probeerde de ouders er steeds weer uit te praten, maar zonder succes.

“Het is niet haar schuld dat ze anders is en ik zal haar niet in de steek laten vanwege deze ziekte. Het is echt ontmoedigend dat zelfs haar ouders haar hebben afgewezen, maar ik zal er alles aan doen om haar te redden,” vertelt hij Liftable.

Dilip besloot om het enige juiste te doen. Hij voedde zijn kleindochter geitenmelk tot ze sterker werd. Toen nam hij haar mee naar het ziekenhuis, waar hij dag en nacht over haar bleef waken. Hij doet er nu alles aan om ervoor te zorgen dat ze gezond en sterk wordt.

Het ziekenhuis heeft zelfs aangeboden om de kosten van haar behandeling te betalen.

“We zijn vastbesloten om de baby te behandelen, we houden haar nog lang in het ziekenhuis”, zegt de CEO van het ziekenhuis.Het is maar goed dat dit kleine meisje haar grootvader in de buurt had. Maar helaas gebeuren dit soort dingen nog steeds in de hele wereld, en het heeft normaal gesproken geen happy end.

Dit zou gewoon niet mogen gebeuren, ongeacht de omstandigheden. Deel dit artikel op Facebook als je het daarmee eens bent.