Moeder kwam om het leven tijdens zwangerschapscomplicaties – doneert haar organen om 12 levens te redden

Het is moeilijk om de rode draad te vinden in moeilijke omstandigheden. Kathleen Thorson was een ongelooflijke vrouw die kort nadat ze het leven op de wereld had gebracht, onverwacht voor haar eigen leven moest vechten.

Slechts vijf dagen na de geboorte van haar vierde kind kreeg ze complicaties en werd ze met spoed naar de spoedgevallendienst gebracht vanwege een ernstige bloeding in haar hersenen. De oorzaak van de bloeding is nog steeds onbekend. Dokters probeerden haar te redden, maar Kathleen’s toestand verslechterde.

Kathleen was een lichtpuntje voor iedereen. Ze bewees het nog meer toen ze haar wens uitsprak om orgaandonor te worden, iets waarvan de hele familie bad dat het zou worden verleend.

Toen Kathleen overleed, konden de artsen haar vrijmaken voor orgaandonatie, maar wat er daarna gebeurde was niets minder dan verbazingwekkend. Haar gulle beslissing resulteerde in de overleving van niet één, niet twee, maar twaalf personen die een transplantatie nodig hadden.

Op de GoFundMe-pagina die voor de familie werd gemaakt, deelde een goede vriendin van Kathleen, Richard Stubbs, mee:

“De verpleegster vertelde me dat de kans dat iemand een kandidaat van deze omvang is minder dan één op een miljoen is. Maar iedereen die Kathleen kende wist al dat ze één op een miljoen was.”
Stubbs erkende het verdriet van Kathleen’s familie en vrienden en beschreef hoe het verlies ongelooflijk moeilijk was, vooral voor Kathleen’s man, Jesse.

“We zouden graag alles doen om Kathleen terug te brengen, maar we zijn zo dankbaar dat iemand anders moeder, dochter, vader, vriend, broer, zus, zoon of liefde thuiskomt dankzij Kathleen’s ultieme opoffering.

Oorspronkelijk was het doel van de familie om € 50.000 op te halen om de medische kosten van Kathleen te helpen dekken, maar verbazingwekkend genoeg werd er meer dan € 110.000 opgehaald. Op de fondsenwervingspagina wordt gedetailleerd beschreven hoe het extra geld zou worden gebruikt om een tuin te laten groeien waar Kathleen’s kinderen van kunnen genieten, evenals voor de dagelijkse uitgaven van de familie.

Het verhaal van Kathleen’s vrijgevigheid en bedachtzaamheid bereikte zoveel anderen, waaronder actrice Kristen Bell.

In een bericht van 21 januari plaatste de actrice een foto van de familie op haar Instagram-pagina met het bijschrift: “Het Jaar van de Hallo Bello Bundels gaat deze week naar Jesse Thorson, van vader op zoon, Teddy (naast 3 andere kinderen), uit Medford, Oregon. Vier dagen na de bevalling van zijn vrouw, Kathleen, kreeg ze een verwoestende inwendige bloeding en na verschillende operaties was het duidelijk dat ze het niet zou overleven. Voordat ze eerder deze maand overleed, zei Kathleen dat ze zoveel mogelijk levens wilde redden en doneerde ze een bijna ongehoord aantal van 12 organen, waaronder haar hart en longen. Jesse – onze gedachten zijn bij je familie in deze onvoorstelbaar moeilijke tijd.”

Via haar babyverzorgingslijn HelloBello gaf de actrice de familie ook een jaar lang gratis luiers voor Teddy.

De uitstorting van liefde, vriendelijkheid en steun van iedereen blijft Jesse en de familie inspireren om door te gaan ondanks het moeilijke overlijden van Kathleen. Het is een inspirerend verhaal dat zeker de moeite waard is om te delen.

De ene familie mag dan net voor het nieuwe jaar een leven hebben moeten rouwen, maar hoe hartverscheurend het verlies en de opoffering ook waren, door het verlies en de opoffering konden anderen veel nieuwe dingen vieren.