Moeder bevalt van tweeling – valt bijna flauw wanneer ze ziet hoe groot ze zijn

Het moment wanneer je vader of moeder wordt is iets wat gevierd moet worden. Maar wat is er mooier dan het krijgen van één kind?

Een tweeling krijgen!

Tweelingen zijn vrij zeldzaam. Slechts 3 op 100 geboortes zouden tweelingen zijn. Doordat vrouwen vaak wachten tot ze ouder zijn om kinderen te krijgen, en door de stijging in vruchtbaarheidsbehandelingen, is het aantal geboortes van tweelingen wel gestegen.

Een Schotse vrouw beviel eveneens van een tweeling, maar haar baby’s zijn nog zeldzamer…

Tweelingen in de familie

Alanna en Paul Merrie mochten kortgeleden hun familie met blijdschap uitbreiden. Het echtpaar had al een dochtertje, maar toen ze te horen kregen dat ze opnieuw een kind (of twee) zouden verwachten, waren ze dol van enthousiasme.

En het toeval wilt dat tweelingen al voorkwamen in zowel Alanna’s en Pauls familie. Ze wisten dus dat de kans bestond dat ze ook tweelingen zouden krijgen.

Tweelingen zijn namelijk vaker voorkomend bij families die al tweelingen hebben.

“Mijn vader had broers die tweelingen waren, en ook aan mijn moeder haar kant waren er tweelingen,” zegt Alanna.

Zwangerschapsbuik

Tijdens Alanna’s zwangerschap gaven mensen vaak opmerkingen over de grootte van haar groeiende buik.

Alanna wist dat ze tweelingen zou krijgen, maar zelfs met de grootte van haar buik had ze geen besef over hoe groot haar tweelingszoontjes zouden zijn.

Wetende dat haar tweelingen waarschijnlijk groter zouden worden dan normaal, kocht de familie geen nieuwe kledij voor de tweelingen. Ze wisten dan ook niet hoe groot ze zouden zijn.

“Ik heb niets gekocht voor hen, want ik wilde geen kleren kopen die niet zouden passen,” vertelde ze aan Daily Mail.

Toen de kleine spruiten geboren werden, was iedereen in shock. Ook de artsen en het ziekenhuispersoneel konden niet geloven hoe groot de baby tweelingen waren.

Beide wogen ze elk zo’n 4 kg. Het zouden de zwaarste baby’s die ooit geboren zouden zijn in Schotland.

Groter dan verwacht

Alanna is zelf ook arts en had voorspeld dat haar tweelingen groter zouden zijn dan normaal. Maar zelfs dat overtrof haar verwachtingen. Haar baby’s werden groter dan wat ze ooit had durven denken.

“We hebben een schattig, klein dochtertje en nu hebben we twee jongens. Het is een totaalpakket,” kondigt de trotse vader aan. “Het is altijd leuk voor een man om een zoon te hebben. We weten dat jongens soms wat problemen betekenen, maar we zullen hem bezig houden. Sport zal hem goed doen.”

Gefeliciteerd aan de hele familie en hun lieve “kleine” aanwinsten!