Man maakte Indrukwekkende pallet bar in zijn achtertuin voor slechts € 112 – en deelt met ons het geheim

Hoe zou je het vinden om je eigen bar in je achtertuin te hebben? Klinkt best cool, hè? Maar wel prijzig. Tenzij je het zelf bouwt! Paul Nowak uit Sheffield, Engeland besloot zijn eigen bar te bouwen met niets anders dan pallets!

Dat kostte hem bijna niets om te bouwen. Hij bespaarde een flinke hoeveelheid geld door gebruik te maken van afgedankte pallets en ander materiaal. De totale kosten voor zijn stijlvolle bar waren slechts € 112.-

Als je je overweldigd voelt bij de gedachte van arbeid, wees dat dan niet. Nowak zei dat het hem maar een paar dagen kostte om de bar in elkaar te zetten.
Het is een verdienste voor Nowak, hij heeft al eerder dingen gebouwd en heeft een voorliefde voor houtbewerking.

“Ik heb altijd van houtbewerking gehouden, en soms vraag ik me nog steeds af wat er gebeurd zou zijn als ik het professioneel zou hebben opgepakt na het verlaten van de school. Ik doe dekwerk voor vrienden en familie, maar dit is de allereerste bar die ik heb gebouwd. Maar het is slechts de eerste van vele bars, hoop ik.”

De bar is perfect geplaatst in de buurt van de jacuzzi en de trampoline.

“Ik heb altijd al een tuinbar voor thuis willen maken als we met het gezin in de tuin zijn.”
Nowak detailleert zijn proces in een bericht dat hij schreef voor Bored Panda. “Ik heb de meeste materialen die ik nodig had gratis gekregen: de pallets en kratten kosten absoluut niets.”

Maar hij benadrukte wel dat hij, terwijl hij de meeste materialen gratis of goedkoop kon krijgen, wel een beetje moest uitgeven aan andere producten, zoals verf.

“Ik moest echter wel wat geld uitgeven aan het dak (dat was ongeveer 40 euro), de verf (ongeveer 30 euro). Een goede maat van mij bezit een pub, dus hij gaf me wat bierviltjes en andere dingen gratis.”

Aan het uiterlijk van het eindproduct kan men misschien niet eens zien dat het om een one-man project ging. De bar ziet er professioneel gebouwd en goed uit. Nowak heeft zelfs opzet bieren om de bar op een echt te laten lijken.

Nowak kwam nog aanzetten voor de naam van de bar, maar het klonk alsof hij naar “The Voyage” leunde.
De naam is een eerbetoon aan een favoriete vakantiebestemming in Turkije.

Klinkt me best passend in de oren! De bar ziet eruit als de perfecte ontsnapping.

Wat zeg je ervan? Wil je iets drinken bij “The Voyager”?

Goed werk, Paul!