Man begint met traditionele Ierse dans – dan maakt hij bewegingen die het publiek laat schreeuwen om meer

De juryleden op Spain’s Got Talent dachten dat ze zich gewoon opmaakten om een Ierse tapdanser zijn ding te zien doen toen hij voor het eerst op het podium kwam bij de audities. De danser, de 26-jarige Daniel Sullivan uit Denver, Colorado, kwam op het podium gekleed in een traditionele geruite kilt en een zwart gilet en stelde zich voor met niets anders dan onschuld, hoop en opwinding in zijn ogen. Hij droeg ook funky limoengroene eyeliner!

De juryleden leken behoorlijk tevreden te zijn voordat hij zelfs maar begon te dansen, natuurlijk nog een klein beetje sceptisch. Het zijn tenslotte juryleden.

Na de vriendelijke introducties gleed Daniel naadloos in zijn Ierse groove. Serieus, het was geweldig. Hij tapte aanvankelijk een storm op, sloeg elke beweging recht op de maat en bewoog zich vloeiend in alle vertrouwen. Op sommige delen hoor je zelfs het publiek ooh en aah.

Na zijn Ierse kaliber, sloeg hij een reeks totaal verschillende bewegingen die niemand zag aankomen – zelfs de juryleden niet. Het was compleet onverwacht en uit het linkerveld… En het was ook perfect.

Hij beëindigde zijn tapdansroutine met een onpoint split. Op dat moment waren de juryleden al oprecht onder de indruk… Maar ze dachten dat het voorbij was.

Het was NIET voorbij, want Daniël ging zijn kilt dramatisch afscheuren en aan de kant gooien. Hij was al brutaal, maar het niveau van de brutaliteit was net met duizend procent gestegen.

Nadat hij zijn kilt had afgeranseld om een vorm-passend blauw kostuum te onthullen, leek er een hoola-hoop-achtig object boven hem te hangen. Tot de verbazing van de hele zaal stampte hij vervolgens op die hoepel en voerde er een geheel nieuwe routine mee uit.

Daniël blijkt niet alleen een getalenteerde tapdanser te zijn, maar ook een onverschrokken acrobaat!
Nadat hij dit onverwachte talent onthult, vallen de kaken van de jury naar beneden als ze opstaan en applaudisseren voor de zeer getalenteerde danser.

Er is geen twijfel mogelijk dat deze kerel kan acteren en ook veel plezier kan hebben met zijn werk. Hij heeft een groot gevoel voor humor!

Aan het einde van de voorstelling stonden alle juryleden gewoon naast elkaar en Daniel ook.

Het moraal van het verhaal is dat je een Ierse danser niet moet beoordelen aan de hand van zijn uiterlijk!