Klein meisje daagt haar opa uit voor een legendarische danswedstrijd.

Overal ter wereld vinden mensen nieuwe en creatieve manieren om samen tijd door te brengen en tegelijkertijd een veilige sociale afstand te bewaren. Sommigen van ons gebruiken onze technologie in plaats van hangplekken, op sommige plaatsen gaan we op het balkon en zingen we voor elkaar en sommigen van ons zijn zelfs live-streaming van gratis trainingsroutines. Ieder van ons vindt nieuwe manieren om samen te zijn, of het nu virtueel is of met ruimte ertussenin.

Het is voor ons allemaal in de wereld erg vervelend om in de buurt van onze vrienden en familie te kunnen zijn. In deze tijd van isolatie kijken velen van ons terug op alle kleine dingen die we als vanzelfsprekend beschouwden, zoals knuffels, high fives en het simpele feit dat we binnen zes meter van elkaar zijn. Maar in Nashville, Tennesse, hebben een klein meisje genaamd Kira en haar grootvader Marvin een manier gevonden om net als vroeger plezier te hebben en de verplichte afstand te bewaren.

Op slechts 6-jarige leeftijd had Kira een zeer uniek en leuk idee om haar 80-jarige grootvader uit te dagen voor een danswedstrijd of wat nu wordt bedacht als “dis-dancing” staande op een veilige afstand van elkaar aan het einde van hun opritten met de weg ertussen.

Toen Kira voor net was geboren besloten haar grootouders en Sherrie’s ouders, Marvin en Gayle, aan de overkant van de straat te gaan wonen. Volgens haar moeder hebben Kira en haar opa Marvin altijd een natuurlijke band gedeeld die alleen maar groter en sterker is geworden, net zoals Kira is gegroeid. Toen Kira nog maar een baby was, nam Marvin haar elke ochtend mee voor een wandeling in haar kinderwagen en naarmate ze verder opgroeide, heeft hij alle activiteiten of evenementen die ze besloot te gaan doen, behalve naar vader-dochter evenementen op haar school, bijgewoond.

Omdat de pandemie zich over de hele wereld heeft verspreid, hebben scholen voor alle leeftijden zich moeten aanpassen en hun lessen moeten verplaatsen naar online lessen. Voor Kira betekent dit dat ze medio maart haar kleuterschool via virtueel leren moest voortzetten. Maar zelfs voordat de thuishaven en de sociale distantiëring volledig werden afgedwongen, begon Kira afstand te nemen van haar ouders omdat ze vreesde dat ze hen mogelijk zou kunnen besmetten.

Wat de 6-jarige Kira betreft, was het moeilijk om niet in de buurt van haar grootouders te mogen komen. Haar grootvader’s 81ste verjaardag komt eraan en Kira heeft gehuild omdat ze niet in staat was om hem een taart te bakken en hem een grote knuffel te geven. Toen Sherrie met Good Morning America sprak had ze het erover,

“We hebben FaceTime een keer gedaan, maar het is makkelijker om gewoon naar buiten te gaan en met ze te praten,” zei Sherrie. “Mijn vader zit buiten in een stoel en kijkt hoe ze speelt en soms schoppen ze een bal heen en weer en ze heeft foto’s kunnen maken en ophangen zodat ze die kunnen zien.”

Kijk naar de schattige tentoonstelling hieronder!