Kijkcijferrecord Slimste Mens, operazangeres Francis grote hit.

Een record in spelshowland tijdens de halve finale van De Slimste Mens. En daarnaast heeft finalist Francis menig televisiekijkerhart gestolen. En is zelfs de favoriete Nederlander van iemand geworden! Al wil een ander liever niét met haar naar de bios…

De halve finale van de kennisquiz De Slimste Mens met Philip Freriks en Maarten van Rossem heeft gisteravond maar liefst 1,985 miljoen kijkers getrokken. Nog nooit keken zo veel mensen op de avond van uitzending naar een aflevering van de spelshow. Dat meldt de Stichting Kijkonderzoek vandaag. Het was meteen ook het best bekeken programma van de avond en scoorde zelfs meer kijkers dan het Journaal.

Het vorige record stond op naam van de finale in januari 2019, toen 1,929 miljoen mensen zagen hoe econoom Peter Hein van Mulligen dat seizoen won. De Slimste Mens wordt al uitgezonden sinds 2012; afgelopen week werd de 500e uitzending aangetikt.
De grote finale van dit seizoen is vanavond. NOS-coryfeeën Astrid Kersseboom en Jeroen Grueter en operazangeres Francis van Broekhuizen nemen het dan tegen elkaar op om de felbegeerde titel. Tijdens de halve finaleversloegen Kersseboom en Van Broekhuizen cabaretier Jörgen Raymann. Grueter was sowieso verzekerd van een plek in de finale omdat hij tot nu toe de beste kandidaat van het seizoen was.