Kabinet: ‘Per 15 juli meerdere bezoekers in verpleeghuizen welkom’

Vanaf half juli wordt het mogelijk om met meerdere mensen bij opa of oma in het verpleeghuis langs te gaan. Dat zei minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vanavond in het coronadebat met de Tweede Kamer. Dit is goed nieuws voor veel mensen, die ernaar smachten om hun naasten weer in levende lijve te zien en spreken.

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en De Jonge van woensdag werd al duidelijk dat de huidige bezoekregeling vanaf 25 mei wordt verruimd. Meer verpleeghuizen mogen dan een regeling van één bezoeker per per dag per bewoner invoeren. Nu is dat slechts in 26 tehuizen toegestaan (één per GGD-regio). Vanaf 15 juni komen locaties in het hele land in beeld. Als vereiste voor de versoepeling geldt wel dat verzorgingshuizen moeten voldoen aan de corona-eisen. De regionale GGD’s zullen hier over oordelen.

Minister De Jonge hoopt vervolgens een maand later – vanaf 15 juli – het aantal bezoekers verder te verruimen. Dit uiteraard wederom mits de coronabesmettingen binnen de perken blijven. De CDA-bewindsman gaf bovendien in het debat aan dat hij signalen heeft vernomen dat men eerder meer bezoekers wil in de verpleeghuizen. De Jonge is bereid daarnaar te kijken, liet hij weten.

Bron: AD