Jonge thuisverpleegster doodgeschoten nadat ruzie over Black Lives Matter ontaardt

Een jonge thuisverpleegster is in Indianapolis doodgeschoten voor de ogen van haar verloofde. Volgens haar naasten is Jessica Doty Whitaker gestorven nadat een ruzie over Black Lives Matter uit de hand gelopen is. De politie heeft beelden van een bewakingscamera verspreid, in de hoop de exacte omstandigheden van de tragedie te kunnen achterhalen.’ schrijft HLN.

Whitaker was op 5 juli samen met haar verloofde Jose Ramirez langs het kanaal aan het wandelen. Een bevriend koppel vergezelde hen, het was 3 uur ’s nachts.

De poppen gingen aan het dansen toen één van hen een racistisch woord gebruikte. Een passerende groep -vier mannen en een vrouw- ving net die flard van het gesprek op, met een pittige discussie tot gevolg.

Schone schijn
Het geviseerde kwintet begon “Black Lives Matter” te scanderen, waarna Whitaker antwoordde dat “alle levens ertoe deden”. De situatie escaleerde even, er werden aan beide zijden zelfs wapens bovengehaald. Toch werd er alsnog vrede gesloten, bezegeld met enkele ‘vuistjes’.

Schone schijn, bleek echter al snel. “We dachten dat ze weg waren, maar ze stonden ons op te wachten toen we onder de brug wilden wandelen. Toen is ze neergeschoten”, aldus Ramirez.

“Daders moeten boeten”
“Ik had net op dat moment mijn arm rond haar schouder geslagen en voelde haar wegzakken. Ik heb nog teruggevuurd, maar het was te donker. Hopelijk heb ik niemand geraakt.” Whitaker werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar is ze aan haar verwondingen overleden.

De moeder van het slachtoffer reageerde verslagen. “Nu ga ik haar nooit meer kunnen knuffelen. De daders die dit op hun geweten hebben moeten boeten”, klonk het.

Zoontje van drie jaar
Whitaker, die normaal gezien volgend jaar in het huwelijksbootje zou treden, laat een zoontje van drie jaar oud achter. “We willen gerechtigheid, vooral voor Greyson”, aldus Ramirez. “Als hij ouder wordt, zal hij zich wellicht niets meer van zijn moeder kunnen herinneren.”

Vrienden van Whitaker zijn intussen een geldinzamelingsactie gestart om de begrafeniskosten te dekken en haar zoon een mooi spaarpotje te bezorgen. De teller staat intussen op ruim 62.000 dollar (55.000 euro).