Ierse dansers nemen de stoep over – stelen de schijnwerpers met onvergetelijke gesynchroniseerde dans

Er zijn veel verschillende vormen van dans, de meeste landen hebben zelfs dansen die uniek zijn voor hun deel van de wereld. In Ierland is de Ierse stepdance de meest populaire en competitieve vorm van dans. Deze dansers nemen de stoep over en zetten een show op die de toeschouwers niet snel zullen vergeten. Hun synchroniciteit is betoverend, hoe bewegen ze hun voeten zo snel?

Het begint met vier danseressen in de rij, ze breken uit in een Ierse steproutine en de show begint.
Vanaf het begin is het publiek enthousiast en geboeid over de complexe routine. Snel schuddend met de voeten tegen elkaar aan, gaat de dans volledig synchroon. Zelfs de mensen die achter de vier hoofddansers dansen, bootsen de routine na, ze zijn als een spiegelbeeld dat de bewegingen van elke danser weerspiegelt. Met kartonnen platen om het dansen soepeler te laten verlopen, slaat het team van dansers geen enkele beat over.

Aangezien het dansen blijft vloeien, voegen zij meer bewegingen in de moeilijke routines, tot het klappen van hun handen onder een opgeheven been toe. De getalenteerde meisjes blijven een knippen, springen, schokken en hun benen flippen als één geheel. Met gemak maken de vier meisjes volledige beweging na beweging met de menigte die verbaasd toekijkt.