Hij spaart al drie jaar kleingeld met als doel; het kopen van een MRI-machine voor het kinderziekenhuis.

Liam Duggan werd op een dag wakker met een ambitieuze droom – hij besloot om een kinderziekenhuis te bouwen. “Ik herinner me dat ik op een ochtend wakker werd met de slogan ‘Ik ben misschien gek, maar ik wil een kinderziekenhuis bouwen’, die in mijn hoofd herhaald werd.” – Liam Duggan

In plaats van alleen maar te dromen, besloot hij te doen wat hij kon om het te laten gebeuren. Als alleenstaande vader en zelfstandige taxichauffeur in de afgelopen 22 jaar had hij niet veel filantropen of rijke donateurs in zijn telefoonboek, dus ging hij de straat op.

Met behulp van een stuk karton en een permanente stift maakte hij een eenvoudig bord om buiten een lokaal café te bevestigen en vroeg hij voorbijgangers om een donatie te doen voor zijn zaak.

Nu, drie jaar later en vele dagen besteed aan het verzamelen van wisselgeld, heeft hij misschien geen eigen ziekenhuis, maar Liam doet een enorme donatie aan een bestaand lokaal kinderziekenhuis.

Hij heeft nu meer dan € 150.000 opgehaald voor de aankoop van een nieuwe pediatrische MRI-scanner.

MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging – ze gebruiken krachtige magneten en radiogolven om gedetailleerde beelden van de binnenkant van het lichaam te produceren. Ze worden vaak gebruikt voor het diagnosticeren van tumoren, hersenletsel, dementie, beroerte en andere neurologische aandoeningen die in de wervelkolom of de hersenen zichtbaar zijn.

“Ik las een boek van Barack Obama voordat hij wereldwijd bekend was. Hij zat in dit soort zaken. Zijn advies was om door te gaan. Geef niet op en ik heb zijn advies opgevolgd. Ik ben niet van plan op te geven. – Liam Duggan

Wat een geweldige, gulle en ambitieuze man! We wensen hem het allerbeste met deze geweldige onderneming.