“Het verpleeghuis waar ik werk is in quarantaine dus komt hij elke dag z’n vader bezoeken en praten ze via de telefoon, het is vertederend”

De snelle verspreiding van het coronavirus treft mensen in alle uithoeken van de wereld. Niet in het minst in de Verenigde Staten. Verschillende steden en staten zijn al in volledige quarantaine, en dat bemoeilijkt het dagelijkse leven.

Momenteel is het belangrijkste om de ouderen te beschermen. Daarom werd aan ouderen gevraagd om thuis te blijven.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet graag onze dierbare familie willen zien. We kunnen boodschappen voor ze doen, hen opbellen, of waarom niet een brief schrijven waarin staat hoeveel we van hen houden?

Bezoekt 88-jarige vader

Je kunt ook doen wat deze zoon deed, in de staat Minnesota.

De hartverwarmende daad voor zijn vader is intussen de wereld rond gegaan, nadat een personeelslid van het verpleeghuis een tedere foto nam.

Sandy Hamilton, verpleegster, plaatste de prachtige foto op Facebook. We zien Charlie Johnson een bezoekje brengen aan zijn 88-jarige vader Bernard, via het raam.

Door de quarantaine konden de twee elkaar namelijk niet in levende lijve zien, maar er werd hen wel toegestaan om via de telefoon te praten aan het raam.

“Het verpleegtehuis waar ik werk is in quarantaine dus komt hij elke dag z’n vader bezoeken en praten ze via de telefoon, het is vertederend,” getuigt de verpleger.

Het tedere moment raakte vele mensen diep in het hart.

Dat is niet verrassend, want Sandy’s post verspreidde zich als een lopend vuurtje en bereikte meer dan 700.000 personen.

My assisted living is on lockdown so he comes every day to see his dad and they talk through the phone, sweetest thing ever 💞 Consent was giving to post on social media.

Geplaatst door Sandy Hamilton op Zondag 15 maart 2020

“Fantastische mens”

Veel mensen gaven commentaar op de foto en brachten hulde aan de zoon voor zijn mooie gebaar.

“Je hebt het mooi voor mekaar gekregen om zo’n fantastische mens op de wereld te zetten,” schreef iemand.

“Wat een prachtige zoon heb je! Maakt me blij!” schreef een ander.

“Liefde overwint alles”, besloot iemand.

We zitten momenteel in moeilijke tijden, en niemand weet wanneer we onze ouderen zullen terugzien.

Maar, we kunnen van deze helse situatie ook iets moois maken. Neem initiatief en bel je grootmoeder of grootvader op, je moeder of vader. Toon dat je om hen geeft en dat je hen zal helpen.

Deze mensen hebben ons land gebouwd. Ze hebben de voorbije decennia alles voor ons gedaan. Het minste wat we kunnen doen is hen onze steun bieden.

Deel dit artikel als je wilde dat er meer mensen zoals deze man waren!