Het gaat eindelijk goed met zeeschildpadden nu iedereen gedwongen binnen moet blijven

Zeeschildpadden in Florida doen het goed dankzij thuisblijvers, waardoor ze in alle rust kunnen nestelen.

Naast het helpen van de menselijke bevolking, hebben experts ontdekt dat quarantaine gunstig is voor lederschildpadden die nestelen op Juno Beach, waarvan wordt gedacht dat het het dichtst genestelde zeeschildpaddenstrand ter wereld is.

Loggerhead Marinelife Center in Florida bewaakt het strand elk jaar om ervoor te zorgen dat nesten niet worden gestoord door mensen of honden. Als de nesten verstoord zijn, kunnen ze worden blootgesteld aan het hete weer in Florida en dodelijke temperaturen bereiken.


Bron: Pixabay

Tot dusver dit jaar, heel vroeg in het seizoen, heeft het centrum al 79 nesten geteld, met cijfers ‘aanzienlijk meer dan normaal’, meldt CBS Miami. Bijna alle nesten zijn van de grootste levende zeeschildpadden, lederschildpadden, die door het WWF als kwetsbaar worden aangemerkt.
Sarah Hirsch, de senior manager onderzoek en data bij Loggerhead Marinelife Center, vertelde WPEC News:

Onze leatherbacks komen dit jaar sterk naar voren. Het wordt een heel goed jaar voor onze ledersoorten.

We zijn verheugd om te zien hoe onze schildpadden gedijen in deze omgeving. Onze wereld is veranderd, maar deze schildpadden doen dit al miljoenen jaren en het is gewoon geruststellend en geeft ons hoop dat de wereld nog steeds aan de gang is.

Er wordt ook gedacht dat het zeeleven profiteert van het gebrek aan boten, aangezien Hirsch zei dat zeeschildpadden nu dicht bij de kust paren, vlakbij het wateroppervlak.

Loggerhead Marinelife Centre zal doorgaan met het verzamelen van gegevens om te zien hoe het zeeleven het hele seizoen zal worden beïnvloed, dat op 31 oktober zal eindigen.

Hoewel er nog een lang seizoen in het verschiet ligt, zijn onderzoekers optimistisch over de zeeschildpadden.
(Bron: Unilad)