Glennis Grace slachtoffer geworden van hacker

Veel ophef deze week rondom Glennis Grace (42). De zangeres ontving een reeks racistische berichten van een 13-jarige op social media en besloot de naam van de jongen bekend te maken, wat voor veel commotie zorgde. Nu blijkt dat haar Twitter-account deze week óók nog eens gehackt was.

Twitter-volgers van Glennis zagen hoe er vanuit haar account nare berichten over de Marokkaanse gemeenschap werden verstuurd. De zangeres laat in haar Instagram Stories echter weten dat deze tweets niet van haar, maar van een hacker afkomstig zijn. ‘Als je iets hebt gezien of ontvangen en twijfelt of het van mij is, dan is dat zeer waarschijnlijk niet zo’, waarschuwt ze haar volgers.

Eerder deze week deelde Glennis op haar Instagram-account de naam en foto’s van een 13-jarige jongen die haar via een privébericht uitschold voor onder meer ‘tering zwarte hoer’. De zangeres kreeg op social media veel steunbetuigingen voor haar actie, maar er waren ook mensen die vonden dat zij te ver ging door de tiener publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. “Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang voor racisme”, zei de zangeres donderdagavond bij Jinek in tranen. “Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up.”