Gitarist steelt de show en speelt ‘The Last Of The Mohicans’ Thema Song op 3 gitaren

Het leren bespelen van een instrument kost veel tijd, moeite en geduld. Het begint ook altijd met de basis: het lezen van muzieknoten, begrijpen hoe alle onderdelen van de instrumenten werken, en geleidelijk aan alle informatie leren samen te voegen om zo aangename melodieën te produceren.

Muzikanten die je tot nu toe zelf opzoekt, moesten bij het begin beginnen, zodat je je kunt voorstellen hoeveel uren ze dagelijks oefenen om hun huidige status te bereiken. Meer dan oefenen en moeite doen, is er ook vastberadenheid nodig.

In het willen beheersen van een instrument ligt ook het verlangen om goede, duurzame muziek te maken die iemands talent bezegelt en als een vast onderdeel van de erfenis van de persoon dient. De muziek blijft hangen. Het identificeert het gepassioneerde van het middelmatige en scheidt de kunstenaar van de rest. Als het bespelen van een instrument veel van een persoon vraagt, hoeveel meer vraagt het vermogen om meerdere instrumenten tegelijk te bespelen dan?

Luca Stricagnoli is een gitarist die niet alleen als een pro werkt, maar ook het zeldzame talent heeft om drie gitaren tegelijk te spelen. Indrukwekkend genoeg kan Luca prachtige arrangementen maken met behulp van drie instrumenten en de luisteraars trakteren op zowel nieuwe als bekende melodieën.

Met behulp van Standard, Baritone en 7-snarige gitaren deelde hij een geweldige versie van “Promentory” uit de originele soundtrack van de film “The Last of the Mohicans” uit 1992. De gitaar mag dan wel een aparte klank hebben, maar Luca was in staat om bas- en vioolbegeleiding in zijn cover op te nemen door gebruik te maken van een vioolstrijkstok en door ritmisch te drummen op de body van zijn gitaar.