Gezin ziet drama gebeuren en redt walvis van de dood – en dan gebeurt dit

Gevaar loert altijd om de hoek. Als je een dier benadert dat pijn heeft, is er altijd een risico dat ze je aanzien als een bedreiging.

Dierenvriend Michael Fischbach wist dit maar al te goed. Hij wist dat hij een groot risico nam, maar had geen andere keus.

Een walvis zat met zijn vinnen vast in een groot visnet in het water. Zijn leven hing aan een linnen draadje, en Michael vloog meteen te hulp.


The Dodo / Facebook

Het was een zonnige namiddag. Michael Fischbach was gaan zeilen met zijn gezin en enkele collega’s, toen ze plots iets zagen dat ze niet konden negeren.

Een grote walvis lag te rillen in het water, en minuten lang gaf hij geen teken van leven.

Michael en zijn vrienden dachten dat de walvis dood was. Maar toen begon het grote dier plots te bewegen en nam het een diepe ademhaling.

“Ik besefte dat de walvis serieus in de problemen zat, en verstrengeld zat in een visnet. Toen ik naast het dier zwom, hadden we oogcontact. We konden geen woord delen, maar ik voelde dat hij wist dat we hem kwamen helpen,” zegt Michael aan The Dodo.

Het is duidelijk dat de mensen een sterke band hebben opgebouwd met dit dier tijdens deze reddingsoperatie. Ik ben echt ontroerd door dit filmpje. Wat mooi om mens en dier zo te zien. En nog mooier is het om deze walvis te zien genieten van zijn vrijheid!

Volg de dramatische reddingsoperatie en het mooie einde, in het filmpje hieronder. Ik beloof het je, het is de moeite waard!

Family Rescues Whale Tangled In Net

This family's boat ride turned into a dramatic whale rescue — and the whale spent an hour thanking them in the most beautiful way! 🐋💙

Geplaatst door The Dodo op Donderdag 5 juli 2018