Gewapende overvaller bekogeld met kroepoek, bami en bloempot

In Zwolle heeft de eigenaar van een Aziatisch restaurant op een hilarische manier een gewapende overvaller uit zijn winkel weten te jagen. Hij bekogelde de overvaller met alles wat binnen handbereik lag, inclusief een ton met kroepoek, glazen, een bloempot en een hele afhaalmaaltijd.

De 40-jarige eigenaar van Mi No Yu stond achter de afhaalbalie de bestelling van een vrouw in te pakken, toen er een man met een bivakmuts en capuchon op met een mes het restaurant binnenstormde. De overvaller eiste dat de eigenaar hem geld zou geven, maar aangezien er door het coronavirus alleen de optie was om contactloos te betalen, zat er helemaal geen geld in de kassa. De misdadiger dreigde daarna om de eigenaar te vermoorden en stak met zijn mes door de beschermende folie die opgehangen was om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

De eigenaar gaf zich niet zomaar gewonnen en probeerde de overvaller te verjagen. Eerst gooide hij een ton met kroepoek naar de man, gevolgd door de bestelling die hij voor de overval aan het inpakken was. De crimineel kreeg een lading kung pao kip met bami over zich heen, gevolgd door meerdere glazen en een bloempot.

Wanneer ook het personeel van het restaurant op kwam dagen en met spullen op de misdadiger begon te gooien, besloot deze te vluchten. Een bekende van de eigenaar die toevallig in de buurt was, probeerde nog achter de overvaller aan te fietsen, maar die wist hem niet te pakken te krijgen. Later heeft de politie de wijk afgezet, maar de overvaller is nog niet gevonden.

De geshockeerde klant wiens bami als projectiel werd gebruikt, heeft achteraf een gratis maaltijd aangeboden gekregen.