De Wallen in Amsterdam is getroffen door een corona-uitbraak

Een volwassenen club op de Wallen in Amsterdam is getroffen door een corona-uitbraak. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerder woensdag aan NU.nl na berichtgeving van onder meer Het Parool en De Telegraaf. Zeker tien personeelsleden en ten minste één bezoeker zijn positief getest zijn op het virus.

De eigenaar van de club heeft het pand gesloten. Volgens De Telegraaf gaat het om club La Vie en Proost in de Warmoesstraat.

Giel Zwaan, de eigenaar van de volwassenen club, zegt tegen de krant dat een van zijn klanten zich meldde na een positieve coronatest. Personeelsleden werden opgeroepen om zich te laten testen.

Tien van de veertig medewerkers bleken het virus te hebben opgelopen. “Dat hadden wij niet verwacht, want we nemen de maatregelen netjes in acht. De mensen hebben gelukkig geen tot milde klachten”, aldus Zwaan tegen de krant.

De GGD vermoedt dat er meer klanten van de club besmet zijn geraakt. Mensen met klachten worden daarom opgeroepen om zich te laten testen. De namen en nummers van klanten die in de zaak geweest zijn, worden door Zwaan overgedragen aan de gezondheidsdienst. Veel van de bezoekers komen uit het buitenland.

In de afgelopen twee weken was er sprake van een verdrievoudiging van het aantal coronabesmettingen in de stad. Vanaf woensdag is het dragen van een mondkapje in bepaalde delen van Amsterdam, waaronder het Wallengebied, verplicht.