Coronadode (32) laat bericht achter op telefoon: ‘Trots om jullie vader te zijn’

De 32-jarige Jonathan Coulho was kerngezond, voordat hij besmet raakte met het coronavirus. Nu is hij er niet meer, maar zijn familie heeft nog wel een afscheidsbriefje dat hij schreef. Het werd na zijn dood gevonden door zijn vrouw.

Jonathan, een vader van twee kinderen (10 maanden en 2,5 jaar oud), uit de Amerikaanse staat Connecticut, raakte besmet tijdens zijn werk als reclasseringsambtenaar. “Hij begon te kuchen en te kuchen. Hij kon niet meer stoppen”, vertelt zijn vrouw Katie aan de lokale zender WFSB.

Uiteindelijk kwam Jonathan in het ziekenhuis terecht. Hij moest aan de beademing op de intensive care. Daar kreeg hij een videoboodschap van zijn oudste zoon (2,5 jaar oud) te zien. “Hij vertelde dat pappa zijn beste vriend was.”

Maar juist op het moment dat hij de video te zien kreeg, sloeg het noodlot toe. Jonathan kreeg een hartaanval. Ziekenhuispersoneel kon hem niet meer redden. “Mijn kinderen groeien op zonder vader door dit rotvirus”, zegt zijn vrouw Katie.

Ontroerende boodschap

Jonathan heeft nog wel een boodschap kunnen achterlaten voor zijn vrouw en kinderen. Na zijn overlijden vond Katie die in zijn telefoon. De boodschap was geschreven voordat hij aan de beademingsapparatuur moest.

“Katie, je bent de mooiste, meest zorgzame en liefste persoon die ik ooit heb ontmoet. Je bent een lot uit de loterij! Blijf leven met de vrolijkheid en passie waar ik op viel”, schrijft hij aan zijn vrouw.