Bruidegom sterft en 111 gasten testen positief voor COVID-19 nadat familie weigert om huwelijk te annuleren voor de kosten

Een bruidegom is twee dagen nadat hij in het huwelijksbootje trad, overleden. De oorzaak? 111 aanwezige gasten positief hadden getest voor COVID-19.

Volgens bronnen vertoonde de man symptomen van het coronavirus voor zijn huwelijk plaatsvond, op 15 juni, in het Indiase Bihar. Hij moest even gehospitaliseerd worden, maar mocht daarna het ziekenhuis verlaten, zodat hij kon trouwen met zijn grote liefde.

Metro meldt dat een familielid ervoor had geijverd om het huwelijk te annuleren, maar dat zou de rest van de familie geweigerd hebben. Het “financiële verlies zou te groot zijn”.

Het was niet bevestigd of COVID-19 de effectieve doodsoorzaak was voor de dood van de bruidegom, want zijn lichaam werd gecremeerd nog voor er een autopsie kon plaatsvinden.

Het hoofd van de gezondheidsdienst van het dorp bevestigde dat alle aanwezige gasten “geïdentificeerd en geïsoleerd” werden nadat 111 gasten positief hadden getest op COVID-19.

Bronnen melden dat 300 mensen het huwelijk bijwoonden, en dat er 200 mensen op de begrafenis waren. Er wordt nu een onderzoek opgestart om na te gaan of de regels betreffende sociale afstand, gerespecteerd werden.

Wat een tragisch verhaal, maar jammer genoeg heeft deze familie de ultieme prijs betaald voor het nemen van dit risico.

We moeten allemaal blijven onthouden dat COVID-19 echt is, en nog steeds een bedreiging vormt. Bijeenkomsten op grote schaal zijn daarom letterlijk levensgevaarlijk.

Deel dit artikel om mensen bewust te maken dat ze veilig en aandachtig moeten blijven tijdens de rest van deze pandemie.