Britt Dekker schrijft ode aan moeder in de zorg: ‘Ik doe wel mee’

De BN’er-actie #Ikdoenietmeermee doet veel stof opwaaien vandaag. Ook Britt Dekker (28) is ervan op de hoogte en wil graag aan haar volgers vertellen waarom zij juist #welmeedoet.

Voor Britt is het duidelijk: veel van haar volgers hebben ‘bij artiesten waar jullie tegenop kijken’ de actie voorbij zien komen. Omdat haar eigen volgers tot dezelfde doelgroep behoren vindt ziet ze het haar verplichting om zich erin te mengen. De presentatrice plaatst daarom een foto van haar moeder, die afgelopen pasen op de IC werkte. Ze schrijft: ‘Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun.’

Britt legt uit dat het IC-personeel via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan de naasten van de coronapatiënten die elk moment konden overlijden. ‘Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes, maar ik hoop dat jullie wel mee blijven doen om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen’, sluit ze af.

View this post on Instagram

Hoi lieve lieve volgers. Velen van jullie zien bij artiesten waar jullie tegenop kijken de hashtag #ikdoenietmeermee voorbij komen. Aangezien jullie, mijn volgers, tot dezelfde doelgroep behoren voel ik me verplicht er iets over te zeggen. Dit is mijn moeder afgelopen Pasen op de IC. Iets wat ik haar en alle IC-collega’s in ons land nooit meer gun. Zij zijn degene die voor familieleden via FaceTime de laatste woorden moesten doorgeven aan hun naasten (ouders,broers,zussen,geliefde,beste vrienden) die elk moment konden overlijden. Helemaal alleen. Keiharde werkers die bijna niet meer thuis waren om alle patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en op te vangen. Maak je eigen keuzes maar ik hoop dat jullie wel “ mee blijven doen “ om alle kwetsbare mensen om ons heen en alle mensen in de zorg te beschermen. #ikdoewelmee

A post shared by Britt Dekker (@brittdekker92) on

Britt Dekker plaatst het bericht naar aanleiding van de hashtag #ikdoenietmeermee, waarmee bekende Nederlanders hun ongenoegen uiten over het huidige coronabeleid.