Britse baby doodgebeten: ‘Elk baasje denkt dat zijn hond zoiets niet doet’

Een Britse moeder plaatste een foto op Facebook als eerbetoon voor haar baby’tje dat een paar dagen eerder werd doodgebeten door de hond van het gezin. Naar verluidt een rustige en lieve hond. “Omdat het een bekende hond is, vertrouwen mensen hem aan de kinderen toe”, zegt een Nederlandse hondendeskundige.

De pasgeboren baby Elon werd gegrepen door Chow Chow-hond Teddy, terwijl de moeder in de badkamer was en de vader in de tuin. Elon werd naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was niet te redden.

Aangehouden om nalatigheid

De vader en moeder van de baby werden aangehouden op verdenking van grove nalatigheid en doodslag. De hond kreeg na het incident een spuitje. De moeder, die op borgtocht vrij is gekomen, plaatste een foto op Facebook als eerbetoon voor haar baby. “Onze prachtige jongen. Ik hou van hem”, schreef ze erbij.

In Britse media zegt de oom van het jongetje dat de hond mogelijk jaloers was op de baby. Of hij zag hem speelgoed. De hond was uit zijn hok gesprongen en door een open deur het huis in gerend, waar de baby in een wiegje lag te slapen.

Volgens de oom zou de Chow Chow nooit voor problemen hebben gezorgd. “Hij was een grote softie. Alle kinderen knuffelden met hem. Het is voor hen nóg een groot verlies dat de hond er nu ook niet meer is.”

Ten onrechte vertrouwen

De meeste jonge ouders die een hond hebben, zullen zeggen dat hun hond nooit een baby iets zou kunnen aandoen. Deskundige Jacqueline Verwey van de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden (Alpha) waarschuwt heel voorzichtig te zijn met honden en kinderen. De bijtende hond is in het merendeel van de gevallen het huisdier van het slachtoffer.