Bonnie St. Claire: ‘Ik stond op met een wijntje’

Dat Bonnie St. Claire (70) liefhebber was van een alcoholische versnapering op zijn tijd, is geen publiek geheim. Toch besloot Bonnie om op 1 oktober 2018 te stoppen met drinken. Sindsdien heeft ze geen druppel meer gedronken. In ‘LINDA.’ vertelt Bonnie hoe drank haar leven beïnvloedde.

Bonnie ontdekte de drank al vroeg. Op feestjes van haar ouders mochten de kinderen niet in dezelfde ruimte zijn als de volwassenen. Maar zodra de ouders van Bonnie hun gasten uitzwaaiden, was Bonnie van de partij. “Ik dronk dan stiekem de restjes uit de glazen”, zegt ze in LINDA..

Uiteindelijk raakte Bonnie meer dan goed bevriend met alcoholische dranken en was de drank een groot deel van haar leven. “Ik stond op met een wijntje”, zegt ze. “Wit of rood. Meestal rosé. Dat was net zo normaal als tandenpoetsen voor jou is.”

Wel vindt Bonnie het jammer dat veel mensen de opvatting over haar hebben alsof ze iedere avond ladderzat was. Ze stond namelijk helemaal niet zo vaak dronken op het podium. “Dat gebeurde zelden. Zó’n probleem was het nou ook weer niet.”