Bewakingsvideo toont het moment van een vreemdeling die een roerloos kind in de supermarkt redt.

Echte helden rennen niet rond in een cape en panty’s. Ze hebben geen veiligheidsgordels, high tech gadgets of laser vision. Velen van hen hebben zelfs bierbuiken, tatoeages en kale plekken – gewone, alledaagse mensen.

Op een normale dag in een IGA-supermarkt in Perth, Australië, rent een vrouw met een levenloze baby in haar handen naar de kassa. Dit is geen typische schoonmaakbeurt op gangpad vijf.


bron: YouTube/ A current affair

De ontredderde moeder laat de baby verwoed zien aan een paar klanten en een nabijgelegen kassier, smekend om een beetje hulp die ze kan krijgen. Een man in een tanktop met tatoeages over zijn armen en een vrouw in spijkerbroek troosten haar terwijl ze het kind snel inspecteren.

Al snel geeft de paniekerige moeder hen de baby en rent de winkel uit om haar man op te halen, vermoedelijk wachtend op de parkeerplaats.


bron; Youtube/ a current affair

De panische vader, Michael Narkle, snelt met verbijsterde lichaamstaal de supermarkt in. Hij ziet er absoluut verscheurd uit als hij zijn roerloze dochter ziet. Hij loopt hopeloos rond en denkt na over wat hij moet doen.


bron: YouTube/ A current affair

De leden van de groep zijn geneigd te geloven dat ze misschien ergens in stikt. Ze proberen om de beurt het voorwerp uit de slokdarm van het kind te verwijderen door haar herhaaldelijk met geweld op de rug te kloppen en vervolgens de Heimlich-manoeuvre uit te voeren. De vader doet mee en probeert te helpen op elke manier die hij kan.


bron: Youtube/ A current affair

Niets lijkt te werken, want het leven van baby Shaylar begint uit hun handen te glippen. Papa begint rond te lopen, en neemt even de tijd om zichzelf te componeren. Hij begint wanhopig naar de uitgang te lopen met zijn handen op zijn hoofd.


bron: Youtube/ a current affair

Rustig, koel, en verzameld onder druk, gaat de man met de blauwe tanktop verder met het leegmaken van een kassa, waarbij hij het kind op haar rug legt naast een geschokte kassier. Hij gaat verder met het geven van mond-op-mondbeademing en reanimatie.

Binnen enkele ogenblikken keert Shaylar terug tot leven. Een golf van opluchting veegt de hele supermarkt schoon.


bron: Youtube/ a current affair

De vader geeft een enorme knuffel aan de tanktopheld van zijn dochter, de plaatselijke handelaar Rowan O’Neill. De vrouw in spijkerbroek lijkt in opluchting huilend af te breken als de twee blijven omhelzen.


bron: Youtube/ a current affair

Nadat Shaylar weer bij bewustzijn komt, merken de heldhaftige klanten dat ze oververhit is door de koorts. Ze gaan door met haar te ventileren in een poging haar af te koelen.


bron: Youtube/ a current affair

Moeder Amy Collard geeft haar herinnering aan de gebeurtenissen aan het lokale nieuws, onder vermelding van: “Ik dacht dat ze ging sterven op mij, ja,” volgens A Current Affair.


bron: youtube/ a current affair

Baby Shaylar is terug bij haar ouders, waarschijnlijk niet op de hoogte van wat er die schokkende dag in de supermarkt is gebeurd. Ze zal er zeker alles over horen als ze opgroeit. Ze kan haar held bedanken als ze ouder is.


bron: Youtube/ a current affair

Dankzij de echte held Rowan O’Neill kan Shaylar blijven genieten van het spelen in de zon met haar liefhebbende vader. Samen met haar moeder lijkt het trio echt een liefhebbende familie. Ze zullen zeker elke dag samen koesteren in het licht van de gebeurtenissen uit het verleden.


bron: youtube/ current affair

Vanaf nu is elke volgende dag een zegen dankzij de heldendaden van Rowan en zijn helpers in de supermarkt. Ze zijn niet in de Batmobiel aangekomen en ook niet door een raam naar binnen gevlogen. Ze bemoeiden zich alleen met hun eigen zaken en boodschappen toen ze werden opgeroepen om de dag te redden – en ze leverden als echte helden, wat een onmetelijke impact had op het leven van een familie.