Baby komt na zwangerschap van 5 maanden dood ter wereld, 8 minuten later zijn artsen geschokt door het wonder

Bex en haar man Martin waren dolenthousiast over de geboorte van hun dochter. Tijdens de zwangerschap, leek alles voorspoedig te verlopen.

Zoals veel andere aanstaande ouders, had het echtpaar hun huis gereed gemaakt voor de komst van hun baby.

Maar alles zou een onverwachte wending nemen, door een incident dat iedereen versteld liet staan.

Bex en haar man Martin waren dolgelukkig toen ze hoorden dat ze in verwachting waren.

In eerste instantie leek alles in orde te zijn, maar op een dag, toen ze bij de arts langsgingen voor een routine controle, kregen ze te horen dat hun baby hartproblemen had.

Toen Bex slechts vijf maanden zwanger was, moest de baby noodgedwongen gehaald worden door middel van een keizersnee. Maar op het moment dat de baby uit de buik van haar moeder werd gehaald, stopte haar hartje met kloppen.

De baby werd dood geboren.

Toen Bex hoorde dat haar pasgeboren dochter niet huilde of schreeuwde, wist ze dat er iets mis was.

Bex begon wanhopig te schreeuwen toen ze zich realiseerde dat haar dochter niet meer leefde.

Een wonder

Bex kon niet stoppen met huilen, maar 8 minuten later vond er een wonder plaats.

Artsen deden hun best om het meisje te redden en op de één of andere manier slaagden ze daarin.

Met behulp van elektroshocktherapie slaagden de artsen erin om de baby, die de naam Willow kreeg, succesvol te reanimeren. Het kleine meisje werd naar de Intensive Care afdeling gebracht waar artsen een techniek toepasten die rechtstreeks uit een science fiction film lijkt te komen.

De techniek heet “hypothermie”, ook wel “koeltherapie” genoemd, en hield in dat het meisje in een couveuse werd geplaatst en haar lichaamstemperatuur naar 32°C werd gebracht. Dit werd gedaan om er zeker van te zijn dat er geen permanente hersenschade zou ontstaan door een gebrek aan zuurstof tijdens die lange minuten.

Willow onderging deze behandeling gedurende vier dagen. Tijdens deze dagen mochten haar ouders zelfs haar handjes niet aanraken.

“Ze huilde vier weken lang niet. Omdat er zoveel slangetjes in haar lichaam zaten, had ze een zere keel, en wist ze niet hoe ze moest huilen,” vertelde Bex aan The Mirror. “Het is vreemd, maar het enige wat wij wilden is onze baby horen huilen.”
Na vier dagen in de couveuse, werd de temperatuur van het kleine meisje gestabiliseerd en bleek dat ze geen hersenschade had opgelopen. Dit betekende dat ze een normaal leven zou kunnen leiden.


Het herstel

Het is bijna anderhalf jaar geleden sinds de geboorte van Willow en alles lijkt goed met haar te gaan.

“Het herstelproces verliep voorspoedig. Er is ons verteld dat er een kans bestaat dat ze te maken krijgt met leerproblemen, maar tot nu toe is alles goed,” vertelde haar vader aan The Mirror.

Een hulde aan deze artsen en verpleegkundigen die het leven van Willow hebben gered.

Deel dit mooie verhaal met je vrienden en familie op Facebook.