Arno (15) hoort dat hij nog maar kort zal leven – Utrechtste politie schenkt hem prachtig eerbetoon

Jonge mensen die te horen krijgen dat ze nog maar kort te leven hebben: er is weinig zo oneerlijk als dat. Anderhalf jaar geleden wijdden we een artikel aan de 35-jarige Dennis Kooger, een brandweerman uit Oost-Souburg, die een fantastisch eerbetoon kreeg van zijn collega’s. En een dag later overleed…

Arno was schoon en wilde agent worden

De 15-jarige Arno kreeg onlangs te horen dat hij schoon van kanker was. Geweldig nieuws natuurlijk, en daar bovenop kwam vorige week het bericht dat hij mocht beginnen aan de vooropleiding van de politie.

Maar de wereld van de jongeman stortte de afgelopen dagen in, toen bleek dat de kanker helemaal niet weg was. En sterker nog, definitief had toegeslagen. Zijn toekomst was ineens teruggebracht tot weken, zo niet dagen.

Agenten nemen actie

De politie Utrecht was aangegrepen door het tragische verhaal en besloot in actie te komen. Het ziekenhuis had contact gezocht om ervoor te zorgen dat er een politiepet op de kist zou liggen; de grootste wens van Arno.

Twee agenten bezochten hem daarop in het ziekenhuis en vertelden hem dat ze graag een politie-escorte wilde verzorgen naar zijn huis, zodat hij daar nog éénmaal kan zijn; een andere grote wens.

“Je was een echte politieagent geworden”

En zo geschiedde: met de nodige toeters en bellen – letterlijk – begeleidde de Utrechtste politie de doodzieke jongen naar zijn ouderlijk huis, waar vele lieve mensen op hem wachtten.

Op Facebook verwoordde één van de agenten het prachtig: “Wij zien in jou een stoere en sterke jongen. Wij weten ook zeker dat jij een echte politieagent was geworden! Het was voor ons in ieder geval een hele eer om je nog een beetje het ‘politiegevoel’ te mogen geven.

Je bent nu thuis. Hopelijk kan je nog even genieten van jouw dierbaren.”

En daar hebben wij helemaal niks aan toe te voegen.