Appje Patty Brard hielp Koos van Plateringen van de drank af

“Op vakantie zat ik vaak al om twaalf uur aan de drank en eenmaal begonnen stopte ik niet meer”, vervolgt Koos. “Waarschijnlijk had ik al heel wat op toen ik aanschoof bij het gezelschap van een man of acht. Hele delen van die avond ben ik kwijt, maar ik vermoed dat ik héél véél aandacht vroeg. Op het toilet zeiden collega’s: ’Koos, het is beter dat je gaat. Het is gewoon niet zo leuk meer zo.’ Ik herinner me dat ik schrok, even ontnuchterde.” Toch zijn Koos en zijn vriend die avond alsnog uitgegaan.

De volgende dag kreeg Koos een appje van Patty Brard, die zijn ogen opende: “Ik vind het best vervelend dat de aandacht in dit verhaal naar Patty gaat, want ik wil haar niet besmetten. Maar ik heb dit met haar besproken, hoor. Ze schreef: ’Je bent veel te leuk en te intelligent voor wat je doet. Dit is niet hoe ik je ken en ik wil jou nooit meer zo meemaken.’ Dat kwam aan, ja. Tot die tijd dacht ik dat alleen Ton en mijn familie zich zorgen maakten. Nu zeiden ook collega’s ’doe even normaal’ tegen me. Nog diezelfde dag heb ik de verslavingskliniek gebeld.”

Nu gaat Koos al jaren zonder alcohol door het leven en dat bevalt hem goed. Hij heeft er zelfs een podcast over gemaakt. Koos is niet de enige ster die zich heeft laten opnemen in een kliniek. Ruim anderhalf jaar geleden hakte Gordon diezelfde knoop door. Inmiddels gaat het ook hem steeds een beetje beter.