“Als een mes dat me overal steekt” – verpleger sterft eenzaam aan COVID-19

Een 51-jarige oncologieverpleegkundige stierf eenzaam thuis nadat hij herhaaldelijk de hulpdiensten had proberen te bellen.

Donald Suelto, beter bekend als Dondee, werkte in een Londens ziekenhuis en had zichzelf geïsoleerd nadat hij symptomen van coronavirus begon te vertonen.

De nacht voordien had hij zijn oudere moeder in de Filipijnen nog gebeld. “Ik denk niet dat ik dit virus aankan. Het is als een mes dat me overal steekt,” zou hij gezegd hebben, volgens de Britse krant The Metro.

Hij kreeg te horen dat hij een hulplijn moest bellen voor dringende, maar niet-levensbedreigende hulp, maar zijn oproep bleef onbeantwoord, meldt de krant.

We are sorry to announce that another member of our nursing family, Donald Suelto, has sadly died from COVID-19.

Geplaatst door NursingNotes op Woensdag 8 april 2020

Zijn lichaam werd door de politie ontdekt nadat zijn buren zich zorgen hadden gemaakt om de man.

Zijn nicht Emylene zei dat hij leed aan astma en vreesde dat hij besmet zou raken nadat hij een hoestende patient met koorts had behandeld

Er werd een inzamelactie opgestart om de begrafeniskosten te kunnen betalen en om zijn familie in de Filipijnen te helpen, die financieel afhankelijk waren van zijn steun.

Hangt af van financiële steun

Dondee was een erg behulpzame persoon, erg gelukkig en leuk om mee op te trekken. Hij was erg toegewijd aan zijn job als verpleger,” staat te lezen op de pagina.

“Dondee was de kostwinner van zijn familie in de Filipijnen. Zijn oudere moeder, nichtjes en neefjes waren afhankelijk van zijn financiële steun.”

Donald (Dondee) Suelto, a Sillimanian, has succumbed to Covid-19. He was an enthusiastic nurse and a spirited friend with a loving heart. Our prayers and thoughts go out to his family. Rest in peace, friend 🙏

Geplaatst door Christine Duran op Dinsdag 7 april 2020

Wat een tragedie dat mensen eenzaam sterven aan dit verschrikkelijke virus.

We moeten onze duit in het zakje doen om het aantal besmettingen te doen dalen, en onze handen wassen. We sturen sterkte en steun aan de familie van Donald Suelto.

Bron: Newsner