Alleenwonende opa wordt 95 – zijn buren zingen ‘lang zal hij leven’ vanaf hun balkon

Het coronavirus treft ons allemaal. Het zien van onze dierbaren, tijd doorbrengen met onze familie en vrienden, dit is allemaal even niet mogelijk.

Voor mensen die hun verjaardag vieren zijn het geen plezante tijden, want dat moet nu zonder familie of vrienden.

Dat was ook zo voor Manuel, een hoogbejaarde man die alleen woont en 95 is geworden.

Maar zijn buren hadden er iets op gevonden, zodat hij zijn verjaardag niet helemaal alleen moest vieren. Hun idee was prachtig.

De kranige Manuel woont in een appartementsblok in de Argentijnse stad Mar de Plata. Toen hij enkele dagen geleden 95 jaar werd, kon hij dit niet vieren met zijn familie, door de opgelegde quarantaine door het coronavirus.

Maar zijn buren zouden hem niet zomaar alleen laten ondanks de quarantaine. Ze hadden een briljant idee bedacht om de verjaardag van de opa te vieren.

Een gelukkigmakend filmpje in coronatijden

Alle buren begonnen de Spaanse versie van “Lang zal hij leven” te zingen vanaf hun balkon.

Het filmpje werd gedeeld op sociale netwerken en ontroerde vele kijkers. Het waren Gabriela en Dario Galan, de managers van het gebouw, die op het idee waren gekomen.

“Het was een gebaar van liefde in tijden van pijn en onzekerheid. De managers van het gebouw doen er alles aan om de bewoners te helpen tijdens deze crisis. Manuel zijn familie kon niet aanwezig zijn door de quarantainemaatregelen, maar het belangrijkste van al is dat de man niet alleen was, en veel liefde kreeg van iedereen,” vertelden andere bewoners aan de krant Ahora Mar de Plata.

Het mooie gebaar ontroerde Manuel diep.

Buurman met accordeon

Een van zijn buren, Ricardo Ramundo, haalde zelfs zijn accordeon boven en speelde vanaf zijn balkon mee met het ontroerende verjaardagslied.

Serenata de cumpleaños para Manuel un vecino del edificio llegando a sus 95 años. En medio de la cuarentenaGenio papá Ricardo Ramundo

Geplaatst door Luciana Ramundo op Woensdag 25 maart 2020

Manuel, die op het gelijkvloers woont van het gebouw, kwam naar buiten en bedankte zijn buren voor het tedere gebaar.

Dit heeft me ontzettend diep gerakt. Het is tijdens de moeilijke tijden dat het mooiste in de mens naar boven komt.

Gelukkige verjaardag, Manuel. We hopen dat je een mooie dag hebt gehad. Draag zorg voor elkaar en bedankt om dit verhaal te lezen. Deel a.u.b.