Adele showt loeistrak lijf in bikini

Laat verbluffen maar aan Adele over. Eerst met haar gouden keel en daarna met een gewichtsverlies waar je u tegen zegt. De zangeres hult haar loeistrakke lijf nu in een klein bikinitopje en bliksem, die Adele mag er wezen.

Voor de feministen en masse uitrukken: we blijven ze vandaag effe voor. Natuurlijk was Adele ook met een kebab en een Red Bulletje meer op een prachtige vrouw. Maar bij een gewichtverlies als deze mag best even stilgestaan worden, want láát die kebab en Red Bull maar eens staan. Vergt discipline. Adele had het en deelt het resultaat ervan nu in een petite bikinitopje.

Met de nieuwste foto die Adele op Instagram plaatste, wil ze stilstaan bij het Nothing Hill Carnaval, een jaarlijks carnaval in – je raadt het al – Nothing Hill, dat dit jaar door de coronacrisis niet door kon gaan. Op de foto hult de zangeres zich in een bikini met de Jamaicaanse vlag, een arsenaal aan veren op de rug en knotjes in het haar. En over die bikini willen we het even hebben, want de strakke lijn van Adele valt hierin officieel niet meer te ontkennen.

Culturele toe-eigening
De prestatie van Adele blijven we knap vinden, maar als je Adele heet kun je om elk wissewasje bakken kritiek over je heen krijgen. Zoals nu ook weer het geval. Eerst was ze volgens haters te dun geworden, maar dit maal worden de kritische pijlen gericht op haar kapsel.

De bantoeknotjes in het haar van de zangeres werden oorspronkelijk gedragen door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika. En daar gaat het dan ook mis. Men neemt hiervoor de term culturele toe-eigening in de mond – wanneer iemand die geen deel uitmaakt van een bepaalde cultuur wel bepaalde elementen ervan overneemt. Adele zou dit met de knotjes in haar haar doen. Kritiekhebbers verwijten Adele dat zwarte vrouwen met dit kapsel op allerlei manieren minder bedeeld worden, maar dat het voor de witte Adele niet het geval zal zijn. Zij pleiten ervoor dat zolang zwarte vrouwen worden bekritiseerd voor het dragen van dit soort kapsels, witte vrouwen het (nog) niet moeten kopiëren.